Ubica Džona Lenona: Znao sam da je to zlo, ali sam više od svega želio slavu

0
Reklama

Marku Čepmenu, ozloglašenom ubici, koji je slavu stekao tako što je na brutalan način ubio legendarnog muzičara Džona Lenona, odbijena je molba za uslovni otpust iz zatvora. Čepmenu je ovo već 12. put kako se obraća odboru u nameri da iz zatvora izađe na uslovnu slobodu.

Čepmen je, u transkriptu koji su njujorški zvaničnici objavili u ponedeljak u skladu sa zahtevom za slobodu informacija, izjavio da je njegova odgovor na to što je ubio Lenona taj da je svestan da nikad neće biti neko i nešto.

Neću da prebacujem krivicu na bilo koga drugog. Znao sam šta radim i znao sam da je to zlo. Znao sam da nije u redu, ali sam toliko želio slavu da sam bio spreman na sve čak i da oduzmem ljudski život”,

rekao je Čepmen odboru za uslovnu kaznu. Ubica je dodao :

To je bilo zlo u mom srcu. Želio sam da budem neko i niko to nije mogao da spreeči. “

Podsećamo, Čepmen je ubio Lenona u noći 8. decembra 1980. godine dok su se slavni muzičar i Joko Ono vraćali u svoj stan u Njujorku. Ranije tog dana, Lenon je dao autogram upravo Čepmenu na kopiji svog posljednjeg albuma koji je realizovao sa Joko Ono. Čepmen služi doživotnu kaznu u zatvora u popravnoj ustanovi u dolini Hadson u državi Njujork. On je više puta izrazio kajanje tokom godina provedenih u zatvoru.

Povredio sam mnogo ljudi, ako neko želi da me mrzi, to je u redu, ja to razumem”, rekao je na saslušanju koje je održano u avgustu.

Odbijajući da ga pusti na slobodu, odbor je objasnio da se svet i dalje oporavlja od prazine koju je Čepmen stvorio.Čepmenovo sljedeće obraćanje odboru za uslovni otpust je zakazano za februar 2024. godine.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here