U Velikoj Britaniji uskoro bi mogao biti održan koncert na kojem publika neće morati paziti na fizičko odstojanje

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Koncert na kome posetioci neće morati da poštuju pravila fizičkog rastojanja, kao ni da nose zaštitne maske, zakazan je za 2. maj u liverpulskom Sefton parku.

Očekuje se dolazak 5.000 ljudi, uz uslov da svi moraju biti testirani na koronavirus u lokalnom centru za testiranje i da pokažu negativan nalaz kako bi ušli.

akođe, posetioci će se testirati nakon koncerta, kako bi pomogli u proceni sigurnosti održavanja muzičkih događaja.

Korak smo bliže održavanju letnjih koncerata. Testiranje različitih opcija i postepeno ublažavanje mera su ključni za siguran povratak u gužve. Nadam se da neće proći previše vremena dok se koncerti ne vrate za stalno”, rekao je Greg Parmli, izvršni direktor organizacije LIVE.

https://www.instagram.com/p/CNzS9HmHjDB/

Međutim, organizatori festivala u Velikoj Britaniji upozorili su da će koncerti biti otkazani ukoliko vlada ne osigura novčana sredstva zbog stalne pretnje uvođenjem zaključavanja zbog pandemije koronavirusa.

Pol Rid, izvršni direktor Asocijacije nezavisnih festivala, upozorava da više od 90 posto članova udruženja smatra da ovo leto ne mogu da rizikuju i održavaju događaje bez novčanih naknada.

Prošlog meseca oko 5.000 ljubitelja muzike je prisustvovalo eksperimentalnom koncertu u dvorani “Palau Sant Jordi” u Barseloni. Publici je bio dozvoljen ulazak uz testiranje, ali su svi morali da nose zaštitne maske.

Prethodni eksperimentalni događaji (PRIMA-Cov u Barseloni i Restart-19 u Nemačkoj) pokazali su obećavajuće rezultate. Slučajevi zaraze nisu zabeleženi, a naučnici smatraju da sve može proći u najboljem redu ukoliko ljudi prate odgovarajuće protokole.

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Arhitektura u fokusu Kaleidoskopa kulture – otvoren konkurs za dizajn javnih prostora u Novom Sadu

U sklopu priprema za ovogodišnji Kaleidoskop kulture, koji će biti održan od 2. septembra do 8. oktobra u Novom...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket