U trci za nagradu “Milan Mladenović” devet pesama iz Crne Gore

0
Reklama

Od svih pesama iz zemalja bivše Jugoslavije koje su prijavljene za nagradu “Milan Mladenović”, 219 je ispunilo uslove konkursa – od čega devet iz Crne Gore, objavljeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici Zadužbine Milana Mladenovića.

Najviše pesama stiglo je iz Srbije – 124, a najmanje iz Severne Makedonije – osam.

Nagrada “Milan Mladenović” je ustanovljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan Milanovog rođenja.

Iz pomenute zadužbine poručuju da je žiri trenutno na odgovornom zadatku: preslušava i odlučuje o polufinalistima. Čine ga Mile Kekin (Hrvatska), Sonja Lončar (Srbija), Matjaž Manček (Slovenija), Edo Plovanić (Hrvatska) i Dragiša Uskoković Ćima (Srbija).

Ko ulazi u uži krug, saznaćemo početkom jula. Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja biće nagrađeni statuetom Zadužbine i novčanom nagradom od 3.000 eura. Poseban poklon dobiće i najinovativniji bubnjar ili bubnjarka”, objasnili su organizatori.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here