U prodaji jedno od najiščekivanijih izdanja u 2020. godini, “Taftalidze Shuffle” Vlatka Stefanovskog

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Nakon veoma uspešnog akustičnog albuma Mother Tongue, svetski poznati gitarista Vlatko Stefanovski odlučio se vratiti zvuku i atmosferi sedamdesetih godina prošlog veka. 

Taftalidze Shuffle novo je studijsko izdanje makedonskog virtuoza, a 9 pesama snimljenih u njegovom studiju Esoteria zasigurno će razveseliti sve obožavaoce dobre muzike. Vlatko je ovaj album, kao i mnoge do sada, posvetio svom Skopju i kvartu Taftalidze koji ima posebno mesto u njegovom srcu. Pesme su stoga veoma intimne i posebne, a opet tako bliske svima, upravo zbog senzibiliteta koji nosi njegova muzika. Autorstvo muzike, teksta i aranžmana kao i produkciju svih 9 brojeva potpisuje upravo Vlatko.

Jako mi je teško govoriti o pandemiji i o stanju koje nas je zadesilo. Celo ovo vreme pokušavao sam ostati konstruktivan i sačuvati svoje zdravlje. Na svu sreću imam kućni studio pa sam puno vremena provodio snimajući pesme za novi album, a hteo ili ne hteo, vratio sam se tekstovima i zvuku sedamdesetih koji me oduvek fasciniraju. Stvarno sam zadovoljan rezultatima i činjenicom da sam u ovim čudnim vremenima uspeo snimiti takav album“, rekao je Vlatko.

Posebnu vrednost albumu pridaje mlada ritam sekcija koja se ovom prilikom pridružila Vlatku, a čine je njegov sin, Jan Stefanovski za bubnjevima te Ivan Kukić na bas gitari. “Na ovom albumu sarađivao sam sa svojom novom, mladom ritam sekcijom. Bez obzira na godine, njih dvojica zvuče neverovatno mlado i entuzijastično, a njihova energija neprestano mi je davala vetar u leđa. Lepo je svirati s ljudima koji su stalno nasmejani, a posebno mi je drago što je ovo prvi album na kojem sarađujem sa svojim sinom“, dodaje Vlatko.

Na albumu su učestvovali brojni gostujući muzičari koji su dali nemerljiv doprinos Vlatkovoj muzici. Sjajna Andrijana Janevska pevala je prateće vokale, Theodosii Spassov odsvirao je deonice trube inspirisane Milesom Davisom, a Tihomir Pop Asanović svirao je Hammond orgulje. Matija Dedić na jednoj je pesmi odsvirao klavir, dok su Vasil HadžimanovKiril DžajkovskiDamir Imeri Diran Tavitjan svirali klavijature. Poznati glumac Nikola Ristanovski imao je citat u pesmi Dijaspora.

Vlatko Stefanovski nenadmašnu je tehniku i jedinstven senzibilitet jednako uspešno iskazivao u etnu i rocku, ali i u bluesu, funku i jazzu – žanrovima koji su oblikovali njegov muzički put i obeležili ga kao umetnika. Tokom karijere delio je pozornicu s najvećim svetskim gitaristima među kojima su Tommy Emmanuel, Jan Akkerman i Stochelo Rosenberg, a izdanje Taftalidze Shuffle ponovo će potvrditi kako Vlatko zaista pripada svetskoj gitarskoj eliti.

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Grupe “Partibrejkers”, “Bajaga i Instruktori” i “Brkovi” danas otvaraju 11. Arsenal fest

Prvi veliki muzički festival koji se održava tokom pandemije KRAGUJEVAC, 24. juna (Tanjug) – Koncertima domaćih rok bendova...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket