U prodaji je prvi studijski album benda ALHAMBRA iz Beograda pod nazivom „CVET“

0
Reklama

Ovaj album, sa ukupno 9 pesama, objavljen je u formatu CD-a, dostupan je i putem svih relevantnih svetskih digitalnih platformi, a izdavač je Fidbox.

Danas, tačno u podne, na YouTube kanalu Fidbox official je premijera lyric video spota za prvi singl sa ovog albuma, pesmu „NEPOBEDIVA“. 

Muziku, tekst i aranžman za ovu pesmu potpisuju Marta i Tihomir Čelanović, dok je koaranžer i muzički producent Nikola Zorić, u čijem studiju „Music Art“ u Beogradu je i snimljen ovaj debi album Alhambre.

Link lyric videa za pesmu „Nepobediva“:

Alhambra je bračni par – Marta Čelanović (vokali) i Tihomir Čelanović (gitare i vokali). 

Njih dvoje pišu i komponuju pesme na srpskom, španskom i engleskom jeziku.

Muzika je spoj roka, grandža, španskih i etno motiva, inspirativna i stimulišuća.

Tekstovi su inspirisani ljubavlju, životnim iskustvom, prihvatanjem sebe i života sa svim nesavršenostima, čiji je cilj da dotaknu dušu i da svako nađe nešto što će ga pokrenuti, usmeriti, ohrabriti ili doneti smiraj. 

Alhambra je krajem prošle godine bila učesnik finalne večeri festivala BARF 2022 (Beogradskog autorskog rok festivala).

O albumu:

Album „CVET“ je delo nastajalo godinama u okviru svakodnevnog života Marte i Tihomira Čelanovića, zalivan malo po malo, uz poslove, decu i svakodnevne obaveze.

Tekstovi su prikaz njihovih iskustava, razmišljanja, osećanja, prihvatanja sebe i okretanja ka tome da, kroz razne nesavršenosti koje se događaju, konačno poveruju da su oni kreatori svog života i da ovu poruku žele da prenesu, na prvom mestu svojoj deci, potom i svima ostalima koji se u tome mogu pronaći. 

Tokom godina snimanje je pokretano u više studija. Studio „Kazablanka“ kod Dadija Stojanovića bilo je prvo mesto gde je snimana gitara za pesmu „La noche roja“. 

Nakon toga ušli su u Muzički studio Vladimira Novičića gde je više pesama dobilo svoj oblik („Poveruj“, „Iskra“, „Release“ i „How to Fly“). 

Konačno, snimanje završavaju u studiju „Music Art“ Nikole Zorića gde su se sve energije poklopile i tu je zaokruženo celokupno stvaralaštvo uz zajedničke aranžmane i snimanje koje je zaista bilo jedno radno i radosno iskustvo. Nikola Zorić je bendu bio poznat od ranije preko Martinog oca Jugoslava Vlahovića, dugogodišnjeg dizajnera Riblje Čorbe. U studio Nikole Zorića ušli su kao akustični duo koji je godinama gajio želju da album bude urađen sa celim bendom. Uz istu viziju producenta brzo su se pojavili muzičari koji su se fantastično uklopili u celu energiju i obojili njihov album. Fenomenalni Milan Jejina Yeqy je na bubnjevima dao svoje temelje koje su perkusionista Aleksandar Radulović i basista Dejan Antović majstorski ispratili. Nikola Zorić, kao producent, dao je svoj pečat i na klavijaturama, a njegova supruga Ana Zorić gostovala je na violini u pesmi „Platno“. Perkusionistkinja Maja Klisinski je dodala svoje umeće na trianglu u pesmi „Poveruj“, a Martin brat Jakša Vlahović je ulepšao završnu pesmu albuma „How to fly“ toplim zvukom ukulelea.

Link promo videa CD-a:

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here