U OPASNO DOBA KARANTINA MUZIČARI IMAJU I DALJE ONLINE SVIRKE (VOL. 26, 27, 28, 29): JELENA TOMAŠEVIĆ, JELENA ROZGA, SERGEJ ĆETKOVIĆ, PETAR GRAŠO

PUNOM PAROM U OPTIMIZAM I DO POBEDE

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Zaposlenima u ustanovama kulture 100 odsto plata ako dobiju kovid

Zaposleni u ustanovama kulture imaće pravo na naknadu plate u visini od 100 odsto prosečne plate ostvarene u prethodnih...

Festival “Jazz Time Rijeka” nastavlja edukativni program “Džez u školama”

Muzički festival “Jazz Time Rijeka” nastavlja već započeti edukativni projekat “Džez u školama” u već 29. izdanju te manifestacije u želji da se što više dece...

ONLAJN PROGRAM 26. FESTIVALA AUTORSKOG FILMA

Pored redovnog programa 26. izdanja Festivala autorskog filma, koji počinje 27. novembra u bioskopskim dvoranama, publika će imati mogućnost da neke od...

PUNOM PAROM U OPTIMIZAM I DO POBEDE

KONAČNO vanredno stanje je ukinuto. Ali, očigledno još uvek ne za sve. Veliki koncerti nisu izvodljivi i onda i dalje je na snazi trend online muzičkih video zapisa.

Na red je došla isključivo pop muzika, ovde su oni koji nisu moigli dalje da izdrže bez svirki makar jedne pesme ili mini koncerata, tek da se ovim putem obrate publici.
Istina, ne može biti isto kao uživo, ali ovo je za sada barem jedini način.

Stigli smo uveliko u treću deseticu nastavka muzičkih priča o našim karantin muzičarima.

Danas vam izdvajamo ČETIRI popularna imena.


Vol. 26: JELENA TOMAŠEVIĆ

Pop etno dama imala je uspešan koncert u Sava centru Beograda u martu 2019. i od tada je sve vreme na turneji, nastupima, skokne i do Rusije, dok je suprug Ivan Bosiljčić već izgradio respektabilnu karijeru u ovoj zemlji. Tamo je snimao TV serije i filmove, Jelena je išla tamo i u posetu sa ćerkom na duže, i dok ne nestane korona zauvek, ne znamo kada ćemo se sretati sa pevačicom uživo. Osim što je otpevala svoj deo u obradi pesme “Gde je sad moj Beograd?” u aranžmanu Aleksandra Sedlara, sada nam se predstavlja još jednim rimejkom, i to Bijelog Dugmeta – “Bitanga i princeza”.
Ovu pesmu umetnica je već snimila u svojoj verziji putem projekta “Zvezde pevaju zvezde” u produkciji i kampanji Radija S.


Vol. 27: JELENA ROZGA

Nedavno smo pisali o pop dami u našoj temi na ovom portalu, a sada smo obratili pažnju koliko je revnosna i željna pažnje publike, nastupa, komunikacije sa fanovima, te je realizovala nekoliko mini koncerata u karantinu svoje sobe.
Njene svirke su preko Instagrama i YouTube kanala.
Jelena Rozga nije tako čest gost Srbije ili prestonice, i tako nema kod nas toliko izgrađenu armiju ljubitelja niti određenu, isprofilisanu ciljnu grupu.

Doduše mogla je nekoliko puta puniti fensi noćni klub “Kasina” u centru Beograda u okviru istoimenog hotela, a poslednji put smo je videli na prvom Ušće festu, avgusta 2019. kao nastavak Beer festa, gde su nastupali mnogi regionalni izvođači (Tony Cetinski, Nina Badrić, Hari Mata Hari…).
Pre doba korone, Jelena je objavila singl i spot “Sveto pismo”.


Vol. 28: SERGEJ ĆETKOVIĆ

Velika pop zvezda, konkurencija sličnim muzičarima kao što su Vlado Georgiev ili Željko Vasić. Sva trojica često sviraju u Beogradu, pune Sava centar i Arenu, ili Kombank Dvoranu, ciljna grupa su im žene ili možda ljubavni parovi. Sergej se oprobao u mnogim prostorima i lako rasproda nekoliko koncerata u nizu. Piše i za druge kolege tekstove pesama – Jelena Tomašević, Massimo i drugi.

Pisao je i filmsku muziku, kao što je hit pesma “Pogledi u tami” za crnogorsko ostvarenje “Pogled sa Ajfelovog tornja”. Od aktuelnih projekata pre korone, izdvajamo singl “25. sat”, izašao oko nove godine sa spotom.
U ovo doba korone i više je nego vredan, snimio dosta video zapisa Quarantine Live, povodom Dana Banja Luke.
Za sve iskrene fanove, pre svega lepšeg pola, izvolite:


Vol. 29: PETAR GRAŠO

Kao i njegova koleginica Jelena Rozga, tako i pop gospodin Petar Grašo nema naviku da često svraća u Beograd i da istražuje celu Srbiju, za razliku od njihovih odomaćenih kolega iz iste domovine, koji su često u prestonici: Massimo, Tony Cetinski, Neno Belan, Nina Badrić, Darko Rundek i drugi pop i rock izvođači.
Grašo je poslednji put rasprodao dva koncerta u Sava centru tokom 2018. godine, ali i pre toga jako dugo nije bio. Gostovao je na večeri posvećeno Arsenu Dediću i efektno je na klaviru odsvirao i pevao Arsenovu pesmu za njega – “Ako me pitaju”.

Sada ga možete videti u dva izdanja: jedan je u duetskoj karantin saradnji – Ante Gelo, dok je drugi na otvorenom, u prenosu Hrvatske televizije, na isti način i recept kako je bila navala mini koncerata u Beogradu ispred Gradske skupštine, koja je brzo i završena (Željko Joksimović, Tijana Bogićević, Tropico band, Saša Kovačević …). Tako je i Petar ovde u toj ulozi, sedi za klavirom i peva balade, drži propisanu distancu od svojih kolega ili koleginica.

Time privodimo kraju portrete ovog kvarteta muzičara u online svirkama u doba korone, za danas.OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Francusko – srpski susreti od danas (30.11.) na 26. Festivalu Autorskog filma

Program se održava u potpunosti onlajn zbog pandemije Ovogodišnji program „Randevu“ kao Francusko-srpski filmski susreti u okviru 26. Festivala Autorskog filma počeli su...

Nagrada “Shooting Stars” po 24. put u Berlinu 2021. godine

Deset najboljih glumaca kao podrška mladim talentima BERLIN – Promocija Evropskog filma (European Film Promotion - EFP) u svom 24. izdanju “European Shooting Stars” predstaviće 10...

Popularni muzičari aukcijama pomažu industriju zabave u Velikoj Britaniji

Opasna kriza ipak nailazi na višestruku pomoć LONDON, 29. novembra - Erik Klepton, Nik Kejv, Lijam Galager, Nil Rodžers, Mark Nofler, neki su od slavnih...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!