U čast “kosmičkog Dalmatinca”

0
Reklama

Pre četiri godine sa ovozemaljske pozornice odjavio se Oliver Dragojević, jedna od najvećih muzičkih zvezda regiona. Njegov glas je utihnuo, ali pesme su ostale, za sva vremena.

U čast “kosmičkog Dalmatinca”, ovih dana se u njegovoj Vela Luci organizuje projekat “Trag u beskraju”, niz događaja sa ciljem očuvanja bogatog nasleđa koje nam je ostavio. Ta posebna muzička priča sad već tradicionalno počinje koncertom na trajektu na ruti od Splita do Korčule.

Među dobro raspoloženim putnicima i poznatim licima koji su uglas pevali hitove starog morskog vuka prepoznali smo i novosadske “The Frajle”. Nataša, Nevena i Jelena imale su čast da dele pozornicu sa Oliverom pre deset godina, kada su mu bile gošće na koncertu u Umagu.

Upoznale smo ga 2012. i odmah stale s njim na binu. Još mnogo puta smo se sretali, a njegove pesme “Meni trebaš ti”, “Imala je lijepu rupicu na bradi”, “Nedostaješ mi ti”, “Našoj ljubavi je kraj”, kojima smo dale lični pečat na “Runjićevim večerima”, izvodimo sa puno ljubavi. Čovek živi, jer žive njegova dela. Oliver je ostavio trag u beskraju. Juče smo na koncertu na trajektu, ploveći iz Splita za Vela Luku i pevajući njegove pesme, to rekle i njemu: “I nakon četiri godine nedostaješ mnogo…” – otkrivaju “The Frajle”.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here