Turneja “Music Pocket Gigs” – Ugovorene još tri svirke tokom leta i jeseni !

Turneja “Music Pocket Gigs” online magazina “Music Pocket”zvanično počinje 24. juna u Novom Sadu Ugovorene još tri svirke tokom leta i jeseni u Beogradu (Zemunu), Somboru i Nišu

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

NOVI SAD, 20. jun: Zajedničkim koncertom alternativnih rok bendova “Dushmans”iz Petrovca na Mlavi, “Ab Re” iz Beogradai “Echo Spiritus” iz Novog Sada, u petak, 24. juna u poznatom klubu Omladinski centar CK13 u Novom Sadu zvanično će početi turneja Music Pocket Gigs, u organizaciji i bukiranju istaknutog online magazine pop kulture “Music Pocket” (Muzički džep).

Kako je već poiznato, cilj ovog poduhvata jeste promovisanje alternativne muzike u Srbiji, tako da je ekipa portala zakazala još tri svirke – u Somboru, Beogradu (Zemunu) i Nišu.

Prva svirka bila je zakazana za 10. jun kada je trebalo da svira “Shorts Reports” u Požarevcu, ali je taj koncert morao bitio otkazan usled bolesti vlasnika kluba, tako da je 24. jun prvi dan početka jedne lepe muzičke priče i umetničke avanture.

Ono što ovu turneju čini specifičnom jeste što će obići više od 10 gradova u Srbiji i u svakom od njih će svirati lokalni sastav kao podrška bendovima iz drugih gradova.

Alternativni rok bend “Dushmans” nastao je pre više od 30 godina kao odgovor na narastajući primitivizam i nacionalizam u državi koja se raspadala, sa idejom da se očuvaju vrednosti na kojima su odrastale čitave generacije. Sada se nakon pauze vraćaju na scenu.

Aktuelizacijom starih problema i otvaranjem starih rana, otvorilo se i novo poglavlje u postojanju ove alt/rock grupe, tako da bend ponovo radi, a na koncertima pored starih stvari izvodi i sasvim nove pesme, u duhu novog vremena, ali sa autentičnim autorskim potpisom – rukopisom.

Beogradski bend “Ab Re” je spajanje različitih uticaja – od roka, do teatarskog džeza sa elementima balkanskih folk motiva. Nastupali su na mnogim zapaženim festivalima: Refract, EXIT, Umbria Jazz, Okup #4 (FRA), Cirkobalkana (SRB,CRO) tokom 20 godina i to bez ijednog objavljenog albuma, što ih čini veoma specifičnim.


Ipak, za vreme pandemije – 2020. godine objavili su izdanje “More napeto” (izdavačka kuća “Studio Krokodil”), a bend se dokazao u nekoliko pozorišnih projekata i u savremenom cirkusu kroz primenjenu muziku.

Treći sastav za 24. jun – “Echo Spiritus” osnovali su gitarista Aleksandar Pavlović i bubnjar Zoran Kandić, koji je ujedno i glavni tekstopisac svih pesama.
Njih dvojica se poznaju još iz vremena studentskih dana kada su bili cimeri u jednom studentskom domu.

Teme koje često pokrivaju njihove pesme jesu – introspekcija, priroda socijalnih odnosa i nesklad svakodnevice sa težnjom ka trajnijem smislu, što prati muzika kojoj je cilj da slušaocu na instinktivan način prenese atmosferu koja vlada u tekstovima, navode autori pesama.


Posle objavljene dve numere i održane svirke u Domu b612, bend se fokusirao na snimanje debi albuma “Disbalans”, čiji završetak očekuje veoma skoro, do kraja jula 2022. godine.

Cena ulaznice za svirku u Omladinskom klubu CK13 iznosi simboličnih 400 dinara i i mogu se kupiti na ulazu u ovaj klub.


Naravno, to nije sve. Online magazin nudi znatno više.
Veoma vredna ekipa Music Pocket magazina zakazala je još tri muzička događaja.


Mesec dana kasnije, tačnije 30. jula, u prostoru Zanzibar Club u Somboruzasviraće značajno ime alternativne domaće scene – “Samostalni Referenti”, a sa njima to veče će nastupiti – “Glasovi iz Unutrašnjosti” i “Fusnote”.

Nakon toga, “Music Pocket Gigs” nastavlja turneju u prestonici i to 26. avgusta u čuvenom rok klubu Fest u Zemunu, gde će svirati spomenuti rok duo “Short Reports” u kome se ističe gitarista i pevač Nemanja Velimirović (popularan kao član alternativnog hard rock benda “E-Play”), kao i grupe “Misha Mashina & Mashtrakala” i “Grizete”.


Za sada je upisan i datum 22. oktobar za Alternativni kulturni centar (AKC) u Nišu, gde će svirati već navedeni “Samostalni Referenti” i “Glasovi iz Unutrašnjosti”, ali i grupa Proces”, nazvana po istoimenom, antologijskom mračnom romanu Franca Kafke.

Dobro nam došli na turneju Music Pocket Gigs.


Portal Music Pocket je više od magazina.

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Muzički festival “Arsenal fest” od danas (30.06.) do 02.07. u Kragujevcu, glavne zvezde “Placebo” i “Thievery Corporation”

Očekuje se 40 000 posetilaca za 3 dana KRAGUJEVAC, 30. juna: Muzički rok festival “Arsenal fest” u 12....
Reklama
musicpocket