Tribina onlajn ’’Džez dive Beograda’’ Božidarca 24. februara

Stvaranje prvih zvezda jugoslovenske zabavne i džez muzike

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Objavljena nova Femikseta 9

Autorke, kantautorke i bendovi sa prisutnim ženskim autorstvom još jednom su potvrdili da je prethodna godina, iako izazovna za...

ODLOŽEN KONCERT ŽELJKA VASIĆA U KOMBANK DVORANI]

NOVI DATUM KONCERTA BIĆE NAKNADNO SAOPŠTEN, A KUPLJENE ULAZNICE VAŽE ZA NOVI TERMIN Usled novouvedenih mera Kriznog štaba i Vlade...

Koncert Luganski-Gomzijakov: Iz Rusije s ljubavlju

Multikultivator i Jugorosgaz imaju zadovoljstvo da vas pozovu na jedinstveno muzičko veče uz klavir i violončelo. Odabrane sonate za...

Centar za kulturu i obrazovanje Božidarac iz Beograda organizovaće prvo u nizu onlajn predavanja na temu ’’Džez dive Beograda’’ u sredu, 24. februara od 20.00h, što će moći da se prati na sajtu te institucije.

  Ciklus tih online predavanja posvećen je predstavljanju stvaralačkih karijera najpoznatijih interpretatorki džeza na domaćim prostorima kao što su: Nada Knežević, Nada Pavlović, Lola Novaković, Gabi Novak, Bisera Veletanlić, Beti Đorđević, Bebi Dol.

 Autorke predavanja su Marijana Dujović, muzikolog i Maja Vukadinović, medijski stručnjak.

 

 Kroz prikaz kreativnog opusa, uzora, stila, popularnosti i odnosa sa publikom zvezda i dama koje su pevale džez, autorke će ispričati priču o duhu vremena i muzici koja je obeležila kulturu Beograda.  

  Prvo predavanje posvećeno je stvaranju prvih zvezda jugoslovenske zabavne i džez muzike, internacionalnim nastupima najpoznatijih umetnica i saradnji sa najpoznatijim svetskim džez muzičarima.  

 Pored kratkog osvrta publika će imati priliku da čuje i kvalitetan džez zvuk.

 

  Muzikološkinja Marijana Dujović je istraživačica u oblasti nacionalne istorije muzike, scenaristkinja, autorka primenjene muzike i menadžerka u kulturi.
  Autorka je dve biografske monografije “Stanislav Binički i njegovo doba”  i “Energija slobode. Stvaralačka biografija Đorđa Marjanovića”.
  Članica je Muzikološkog društva Srbije, Udruženja kompozitora Srbije i NVO Femix.

 

Maja Vukadinović je medijski stručnjak, mentor i konsultant u oblasti medija, komunikacija i marketinga u kulturi.
  Predaje na Fakultetu savremenih umetnosti i Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.
  Uređuje ediciju o medijima u izdavačkoj kući Clio, a autorka je kulturološke studije „Zvezde supermarket kulture“ i koautorka publicističke knjige „Hronika dobrog provoda“.

Prijave su na sledećem linku: https://forms.gle/ffwRzTFFD6KcLW6c6 . 

FotoPromo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Učesnici ILMC panela „Budućnost festivala“ optimistični oko festivalskog leta 2021

Optimizam i pozitivne vibracije preovladavale su panelom “Budućnost festivala: Srž prioriteta” održanog u okviru 33. izdanja ILMC-a, jedne od najvećih globalnih...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

musicpocket