„Tragovi“ Nemanje Stankovića u konkurenciji za prestižnu nagradu „Listeners’ Choice“

Takmičenje za Album godine organizacije „Violoncello foundation“ iz Njujorka.

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

NJUJORK – KRAGUJEVAC, 5. marta:
 Album „Tragovi“ violončeliste iz Kragujevca Nemanje Stankovića, odabran je među pet najboljih albuma u 2020. godini, po izboru organizacije Violoncello foundation“ iz Njujorka. 

  Ovo izdanje je nominovano za kategoriju Album godine, u okviru izbora za prestižnu nagradu „Listeners’ Choice“, koja će se ove godine dodeliti po deveti put.  

Dosadašnji dobitnici ove značajne nagrade neki su od najvećih violončelista današnjice, poput Marka Kopea i Klaudija Bohorkeza.

  Muzičar Stanković izjavio je uzbuđeno da se oseća kao da je sa svojim timom saradnika nominovan za Oskara, koliko mu je važna ova čast.  

 “Ovo je dokaz da u kulturu treba ulagati, jer je kultura ono što nas može na pravi i najbolji način predstaviti svetu; kao zemlju koja obiluje talentima, lepotom i duhovnim bogatstvom”. istakao je umetnik na violončelu. 


   “Veoma sam ponosan  što je jedan 100% srpski proizvod prepoznat u svetu kao jedno od najvećih dostignuća u svetu klasične muzike u protekloj godini.
  Ovo je ogroman podstrek meni, a verujem i svim ostalim učesnicima na albumu, da ne odustajemo, jer kvalitet i prave vrednosti uvek budu prepoznate
”, 
zaključio je Stanković povodom prestižne nominacije za Album godine. 

Na “Tragovima” se nalazi osam kompozicija srpskih autora, koji su svojim delima ostavili pravi muzički testament današnjeg vremena kao trag i putokaz za neke buduće generacije. 

Album je objavljen krajem prošle godine pod etiketom izdavačke kuće “Metropolis Music” iz Beograda, uz pomoć Fonda za kulturna davanja SOKOJ-a.  


  Kompozitori koji su pisali za Stankovića su – Nataša Bogojević, Anja Đorđević, Irena Popović, Ognjen Bogdanović, Dragana Jovanović, Ivana Stefanović, Igor Andrić i Milica Ilić. 


  Gosti na novom materijalu su i veoma uspešne i cenjene umetnice, violinistkinja Tijana Milošević, pijanistkinja Maja Mihić i violončelistkinja Sandra Belić.

  Glasanje iz celog sveta traje od danas, 5.03. do 15. marta, preko sajta fondacije  Violoncello foundation“, posle čega će biti proglašen pobednik. 

U izboru za nagradu za Album godine može se glasati iz celog sveta, a Stankovićevu nominaciju možete podržati na sledećem linku:  

http://violoncellofoundation.org/ninthlistenerschoiceaward.html

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Završeno snimanje dokumentarnog filma o Led Cepelinu

Film koji režira Bernard Mekmahon je najavljen u maju 2019. godine, a povodom 50 godina benda koja je obeležena...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket