Točak: Za Smak nema ni početka ni kraja

0
Reklama

Legendarni rok sastav Smak održao je minulog petka koncert u Kragujevcu. O pola veka postojanja ove grupe ekskluzivni intervju za Radio-Televiziju Srbije dao je jedan od osnivača grupe, čuveni gitarista Radomir Mihailović Točak.

Iskrenost koju smo mi imali na početku su preuzeli svi oni koji su bili veoma mladi i to im se dopalo. U tome je cela tajna“, kaže Točak za RTS.

Kako je dodao, veoma mu je drago što je sve to poteklo iz Kragujevca.

„Zanimljivo je uopšte za rok muziku da se svira na način na koji mi snimamo. To što smo obrađivali neke narodne pesme je takođe jedna od karakteristika grupe Smak. Čak i one naše teme, kao što su Biska, Daire, vuku neki korijen sa ovih prostora“, objašnjava Točak.

Ljudima se to, kako kaže, dopalo, ali većinom kod mlađe publike, koja je sada stasala. Veliki pečat na grupu ostavio je i pevač Boris Aranđelović.

Dugo su tragali za pevačem dok nije došao Boris, potpuno slučajno iz Australije.

Njegovo pevanje se meni i nama dopadalo, ali ondašnja publika mislim da nije shvatala ono što smo mi hteli. Kada se Boris vratio, to je imalo veliki efekat kod publike“, istakao je Točak.

Nastavak saradnje i stvaranja prekinula je smrt pjevača 2015. godine. Još jedna okolnost koja je zanimljiva je da se pojavio Jovan Pantić, koji pjeva identično kao Boris nekada.

Točak kaže i da nije napravljen plan što se tiče daljeg rada.

Nema nikakvog dogovora, niti je ovo oproštajna varijanta, niti je to proslava 50 godina. Ništa od svega toga. Nema početka, nema ni kraja što se Smaka tiče“, istakao je legendarni gitarista kroz osmijeh.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here