TKAY MAIDZA za 4AD objavila novi album “Sweet Justice”

0
Reklama
Tkay Maidza je objavila svoj novi album “Sweet Justice” koji je Rough Trade prodavnica ploča proglasila albumom meseca i koji uključuje već objavljene singlove ‘Silent Assassin’ (u produkciji Flume), ‘Ring-A-Ling’, ‘WUACV’, ‘Out of Luck’ , kao i najnoviji singl – ‘Won One’.
“Sweet Justice” , rađen u saradnji sa Lolo Zouaï, Amber Mark, Duckworth, kanadskim producentima Stint i  Kaytranad, drugi je album reperke, pevačice i producentkinje iz Los Andjelesa, rođene u Zimbabveu, odrasle u Australiji, i prve reperke koja je potpisala ugovor sa izdavačkom kućom 4AD.

Novi singl ‘Won One’, pesma je koja se bavi Tkay-inim iskustvima sa mizoginijom u muzičkoj industriji, uvredljiva, ali čvrstih moralnih principa. Ona povezuje muškarce koji pokušavaju da kontrolišu karijere ženama i muškarce koji svakodnevno, na bilo koji način, ugrožavaju žene na celom svetu: “Podsećaš me na tipa koga sam pustila/Podsećaš me na prijatelja koji se previše približio,” peva ona u ‘Won One’.

“Pisanje ove pesme bilo je terapeutsko. Ne osećam se loše ni zbog čega što sam rekla“, kaže Tkay. Stvorena zajedno sa Stintom, umetnikom sa kojim je Tkay oduvek želela da radi, tokom jednog od njenih prvih sešna u LA-u, ‘Won One’ se izvodi kao egzorcizam, kanališući svu apatiju i neprijateljstvo koje je osećala prema šovinizmu muzičke industrije. „Bilo je to gotovo kao automatsko pisanje – nisam previše razmišljala i nisam uređivala niti jednu napisanu reč.

Rezultat mračne noći duše – i epifanije koja je usledila – koja je dovela do niza profesionalnih i ličnih obračuna, “Sweet Justice” nije album osvete, ali proizilazi iz dubokog osećaja karme. U tradicionalnom smislu, to je zapis o prekidu: o Tkay koja se odaljava od sumnje u sebe i iskrivljenog osećaja sebe; otrovne figure koje su napunile poslednje poglavlje njenog života; i ideje da bi se trebala držati bilo kog pravca. “Sweet Justice” je utelotvljenje prekrasne kontradikcije Tkayine umetnosti: to je album o odrastanju nekoga ko je savladao igru; album o karmičkoj pravdi i odgovornosti, vedar, prozračan i neverovatno zabavan. U njenom umu, to je album ponovnog rođenja koji koristi, celo vreme urođenu joj – žensku snagu.

Novi album nastavlja se na „Last Year Was Weird“, trogodišnju trilogiju sa 24 pesme koje, spajajući različite žanrove, istražuju Maidzino afričko-australijsko životno iskustvo. Projekat joj je doneo nagradu ARIA Awards 2021. za najbolje soul/R&B izdanje i NME nagradu za najbolji solo nastup u Australiji 2022. godine.


Nakon turneja sa  Billie Eilish, Dua Lipa i Lizzo, Tkay će proslaviti izlazak svog drugog albuma samostalnim nastupima u velikim gradovima Velike Britanije i Evrope, uključujući i veliki nastup u londonskoj Scali 14. novembra. Sve informacije o datumima koncerata i ulaznicama dostupne su OVDE.
Formati: DL, CD, standardni crni vinil, narančasto/žuti splatter vinil (Rough Trade Exclusive)
“Sweet Justice”
Popis pesama:
1. Love and Other Drugs
2. WUACV
3. Out of Luck (ft. Lolo Zouaï & Amber Mark)
4. What Ya Know
5. Won One
6. Love Again
7. WASP
8. Ghost!
9. Ring-a-Ling
10. Free Throws
11. Silent Assassin
12. Our Way
13. Gone to the West (ft. Duckwrth)
14. Walking On Air
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here