Nakon 13 godina iščekivanja, jedan od najuticajnijih sastava svih vremena, čija karijera traje više od 55 godina, objavio je novo studijsko izdanje. Album ovih rock ikona, koje su svojim live nastupima i brojnim večnim hitovima ostavile neizbrisiv trag u istoriji muzike, nosi naziv „WHO“. 

Sve pesme s albuma napisane su prošle godine,“ otkrio je legendarni Pete Townshend i nadodao: „Ne postoji tema niti koncept, nema nikakve priče iza svega – to je zbirka pesama koje smo moj brat Simon i ja napisali kako bi Rogeru dali inspiraciju, izazove i opseg za njegov novootkriveni pevački vokal. Roger i ja smo oboje danas stari ljudi, budimo realni, tako da sam nastojao udaljiti se od ikakve nostalgije. Sećanja su OK, ali deo pesama se zapravo referira na eksplozivno stanje današnjice.“

Reklama

Svoje mišljenje o albumu podelio je i Roger Daltrey: „Uveren sam da smo kreirali naš najbolji album, od „Quadrophenia“ izdanja iz 1973. godine. Pete nije izgubio svoju magiju, i dalje je fenomenalan tekstopisac, s vrhunskim osećajem za detalje.“

Album „Who“ donosi 11 pesama, koje su snimljene u Londonu i Los Angelesu. Njegovom produkcijom bavili su se Pete TownshendD. Sardy (Noel Gallagher, Oasis, LCD Soundsystem, Gorillaz) i Dave Eringa (Manic Street Preachers, Roger Daltrey, Wilko Johnson). 

Novi album The Who će predstaviti i uživo; trenutno je najavljeno 10 koncertnih nastupa u 2020. godini, koji će se održati u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Izvor: www.musicbox.hr

Fotografije: Rick Guest

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here