The Trigger objavio novi album i video za singl “Don’t Feed the Cannibals

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

DRIVE IN BIOSKOP NA ADI „POD ZVEZDAMA“ 01. JUNA OTVARA „BILO JEDNOM U HOLIVUDU“ KVENTINA TARANTINA

BESPLATNI FILMOVI OD 01. JUNA DO 01. JULAPOSLE čitave pandemije i korone, premijerno kreće novi Drive In...

Ekskluziva hrvatske izdavačke kuće: Poslednji album Milana Mladenovića

Zajednički album legendarnih muzičara Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube, "Angel's Breath", izdaće Croatia Records u ekskluzivnom...

MUZIČARI U OPASNO DOBA KARANTINA IMAJU ONLINE SVIRKE (VOL. 34, 35, 36): PLAYADE, DRAGAN IVANOVIĆ, ALEKSA DANIĆ

ŽENSKI KVARTET I VRSNI GITARISTI Dokle god su muzičari van radara svirki i nastupa uživo, dotle će...

Metal sastav The Trigger objavio je svoj novi album! „The Time of Miracles“ je prvo izdanje benda na engleskom jeziku, a iza njega stoji poznata nemačka izdavačka kuća, Massacre Records. Ovo je četvrti album grupe The Trigger, ali prvi koji je namenjen internacionalnoj publici. Albumu su prethodili spotovi za pesme „Pray“ i „What Have We Become“, kao i lirik video za novi singl „Don‘t Feed the Cannibals“, na kome gostuje Darko Živković iz benda Downstroy.

Singlovi su zvanično objavljeni na digitalnim servisima, a ceo album „The Time of Miracles“ možete naručiti i poslušati preko sledećeg linka:
https://lnk.to/thetimeofmiracles

Album će sa autorske strane istovremeno biti i presek njihovog dosadašnjeg rada. Na albumu će se naći neke od pesama poznate fanovima, ali sada u drugačijem obliku i naravno na engleskom jeziku. Svoje gostovanje su ponovili neki od prijatelja benda koje smo mogli čuti na albumu “Vreme čuda”: Darko Živković (Downstroy), Marko Matijević Sekul (Manntra), Vladimir Lalić (Organized Chaos) i Emir Hot. Iza produkcije i miksa albuma ponovo stoji gitarista benda Dušan Svilokos, a za vizuelni koncept se pobrinuo dugogodišnji saradnik benda, Vladimir Petrović.

Frontmen benda, Milena Branković, u vezi sa albumom posebno ističe trud da se poetika originalnih tekstova verno prenese na engleski:

„Mnogo energije je uloženo da dobijemo tekstove koji će biti u duhu engleskog jezika, a stvarati ista osećanja i slike kao što je to bio slučaj na srpskom zaista nije jednostavno. Kroz taj proces smo stekli dodatno poštovanje prema našem jeziku, koji je na mnogo načina mnogo fleksibilniji od engleskog. Iako ćemo se u budućnosti primarno koncentrisati na engleski, ipak smo započeli karijeru radom na našem jeziku i pokušaćemo da neke od pesama u budućnosti imaju i svoju srpsku verziju!“

O saradnji sa izdavačkom kućom Massacre Records kaže:

Bendovima sa ovih podneblja je mnogo teže da funkcionišu na evropskoj i svetskoj sceni zbog objektivnih prepreka. Iako nas internet naizgled sve spaja, fizička udaljenost je i dalje problem za organizovanje turneja i promociju. Upravo zato je poseban kompliment što je Massacre Records bio zainteresovan da nam objavi album, iako su svesni da marketinški posao oko njega nije lak. Mnogo naših kolega sa ovih prostora nailazi na zid po ovom pitanju, jer izdavači ne žele da rade sa bendovima kojima je teže da imaju turneje i samim tim prodaju i promovišu izdanje.

Imamo sjajnu saradnju sa izdavačem i planiramo da nastavimo sa promocijom albuma u sledećih godinu dana, sviramo pred publikom što češće i snimimo još nekoliko muzičkih videa. Ovim albumom započinjemo novo poglavlje i vidimo ga kao početni korak kojim krećemo na novu etapu muzičkog putovanja.“

Bend je početkom ove godine objavio da je nakon završetka materijala na engleskom jeziku sklopio dogovor sa Massacre Records-om, nemačkim label-om specijalizovanim za čvrst gitarski zvuk. Ovim se The Trigger pridružuje malom broju sastava sa ovih prostora koji su privukli interesovanje internacionalnih izdavačkih kuća i dobili veliku podršku da svoj rad prezentuju publici van zemlje i regiona.

Massacre Records je poznat publici kao izdavač koji već skoro trideset godina aktivno promoviše metal i hard rok muziku i tokom postojanja je objavljivao imena kao što su King Diamond, Pretty Maids, Theatre of Tragedy, To/Die/For, Crematory, Atrocity, Sinister, Pink Cream 69, Kittie i mnoga druga.

The Trigger je do sada objavio tri albuma na srpskom jeziku. Iako se zvuk benda tokom vremena menjao, prepoznatljivi elementi su mešanje agresivnih gitarskih rifova sa elementima drugih muzičkih žanrova, kao i unikatan ženski vokal. Bend je tokom više od deset godina svog postojanja dobio više priznanja i nagrada, a albumi su dobili jednoglasne pozitivne kritike.

The Trigger – „Don‘t Feed the Cannibals“ muzički video:


Album track listing:

1. Pray
2. Don’t Feed the Cannibals (feat. Darko Downstroy)
3. Ashes and Bones
4. Kingdom Will Never Come
5. What Have We Become
6. Out of Clay
7. Boom (feat. Marko Manntra)
8. Used up and Dead
9. Good Dog
10. Happy New Year
11. Reality (feat. Vladimir Lalić, Emir Hot)
12. Abyss


Album „The Time of Miracles“ order link:

https://lnk.to/thetimeofmiracles

Više o grupi Trigger:

www.bandtrigger.com

www.facebook.com/bandtrigger

www.twitter.com/bandtrigger

Izvor: PR

Fotografije: Promo main

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Otvaranje bašte kluba Fest uz QUEEN REAL TRIBUTE i EYESBURN!

Veliko otvaranje bašte zemunskog kluba Fest zakazano je za treći vikend juna. U petak, 19.juna nastupa Queen...

PLAVA PTICA OPET ZABLISTALA UZ VOKALE I VIOLINU

Kreativna obrada pesme „Plava ptica“ u izvođenju Ljubice Damčević i Julijane Vincan, neodoljiva je verzija čuvene numere koju je komponovao Sanja Ilić...

Antiglobal etno pankeri Neozbiljni pesimisti objavili su mini album “Sve pred lice pravde”

Antiglobal etno pankeri Neozbiljni pesimisti objavili su mini album "Sve pred lice pravde", audio i video zapis njihovog specijalnog nastupa uživo u studiju, gde...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!