Teškometalni sastav The Trigger objavio je novi video za pesmu „Boom“ koja se nalazi na nedavno objavljenom albumu „The Time of Miracles“. Gost u pesmi je Marko Matijević Sekul, frontmen hrvatskog benda Manntra. Ovaj animirani lyric video u prvi plan stavlja tekst pesme – priču o uzaludnosti trke za posedovanjem moći, novca i statusa, kao i nemoć takve individue u trenutku susreta sa smrću.

Naše društvo glorifikuje uspeh i postignuće iako su u pitanju prolazne stvari koje ne možemo poneti sa sobom u grob. Pišući tekst pokušao sam da predstavim trenutak susreta sa tom istinom iz ugla onoga ko će izgubiti sve za šta se borio ceo život, gazeći preko drugih radi lične dobiti. Taj trenutak je osveta svih ugnjetavanih, i u samoj priči postoji i pojedinac koji trijumfuje i sudi zločincu. Da li je metak u tekstu figurativan i predstavlja istinu koja ubija i zadaje finalni udarac ili je bukvalan, to ostavljam samim slušocima da rastumače“ – objašnjava poruku pesme gitarista benda Dušan Svilokos.

„Kako je već tradicija da, uz pomoć bliskih prijatelja sami radimo sve za bend, tako sam ovaj put ja zasukao rukave i animirao video. Opredelili smo se za lyric video kao formu, jer su ritam i energija koju prenose Milena i Marko dok pevaju pesmu prosto nametnuli da stavimo tekst i pevanje u prvi plan. Radeći na novom albumu posebnu pažnju smo posvetili tome da određenu poetiku i stil naših tekstova što bolje prenesemo na engleski jezik i ovo je još jedan način da se to dodatno istakne.“

Album će sa autorske strane istovremeno biti i presek njihovog dosadašnjeg rada. Na albumu će se naći neke od pesama poznate fanovima, ali sada u drugačijem obliku i naravno na engleskom jeziku.

Svoje gostovanje su ponovili neki od prijatelja benda koje smo mogli čuti na albumu “Vreme čuda”: Darko Živković (Downstroy), Marko Matijević Sekul (Manntra), Vladimir Lalić (Organized Chaos) i Emir Hot.
Iza produkcije i miksa albuma ponovo stoji gitarista benda Dušan Svilokos, a za vizuelni koncept se pobrinuo dugogodišnji saradnik benda,Vladimir Petrović

Bend je početkom ove godine objavio da je nakon završetka materijala na engleskom jeziku sklopio dogovor sa Massacre Records-om, nemačkim label-om specijalizovanim za čvrst gitarski zvuk. Ovim se The Trigger pridružuje malom broju sastava sa ovih prostora koji su privukli interesovanje internacionalnih izdavačkih kuća i dobili veliku podršku da svoj rad prezentuju publici van zemlje i regiona.

Ovo je četvrti album grupe The Trigger, ali prvi koji je namenjen internacionalnoj publici. Albumu su prethodili spotovi za pesme „Pray“ i „What Have We Become“, kao i lirik video za novi singl „Don‘t Feed the Cannibals“, na kome gostuje Darko Živković iz benda Downstroy.

The Trigger je do sada objavio tri albuma na srpskom jeziku. Iako se zvuk benda tokom vremena menjao, prepoznatljivi elementi su mešanje agresivnih gitarskih rifova sa elementima drugih muzičkih žanrova, kao i unikatan ženski vokal Milene Branković. Bend je tokom više od deset godina svog postojanja dobio više priznanja i nagrada, a albumi su dobili jednoglasne pozitivne kritike.

Izvor: Bend Trigger

Fotografije: Promo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here