The Rolling Stones objavili singl “Angry” i detalje albuma “Hackney Diamonds”

0
Reklama

Pre nekoliko dana pisali smo kako je album The Rolling Stonesa potvrđen, a sada su poznati gotovo svi detalji izdanja koje se čekalo dugih 18 godina. „Hackney Diamonds“ prvi je njihov album s novim pesmama još od 2005. kad je objavljen „A Bigger Bang“. Detalje novog izdanja, bend je otkrio u intervjuu s Jimmy Fallonom, održanom jučer, 6. septembra.

Kad izlazi “Hackney Diamonds”?

Album se sastoji od 12 pesama, a prvi singl „Angry“ već je objavljen. Mick Jagger u intervjuu je istovremeno predstavio novi singl i album rekavši: „Ovde smo da predstavimo naš prvi singl ‘Angry’ i video za njega. ‘Angry’ je prvi singl s našeg nadolazećeg albuma ‘Hackney Diamonds’ , zbog čega se upravo i nalazimo u Hackneyu [severoistočni deo Londona]. Album izlazi 20. oktobra“.

Uz prvi singl objavljen je i videospot za pjesmu na kojem glavnu ulogu ima glumica Sydney Sweeney. Ona je također dala kratku izjavu tijekom intervjua s Fallonom.

Ko će gostovati na albumu?

Za album sastavljen od 12 pesama zasad se zna samo jedna potvrđena kolaboracija. Na pesmi „Sweet Sound of Heaven“ bendu će se pridružiti Lady Gaga. Na jednoj će se pesmi takođe moći čuti bivši basista Stonesa, Bill Wyman. Postoje glasine da je za „Hackney Diamonds“ bend sarađivao i s imenima kao što su Paul McCartney i Steve Wonder, no to još uvek nije potvrđeno.

Na dve će se od dvanaest pjesama čuti bubanj Charlie Wattsa koji je preminuo prošle godine. Richards se osvrnuo na Wattsa rekavši: „Otkad je Charlie umro, sve je drugačije. On je broj četiri, naravno da nedostaje“. Richards je takođe napomenuo da je bilo puno teže raditi album bez Charliejevog blagoslova. Izjavio je da je Charlie sam rekao da ga zamjeni Steve Jordan ako on neće moći raditi na albumu, što se i dogodilo.

Kako će album zvučati?

Jagger je novi album opisao kao mešavinu muzike. Spomenuo je kako nisu sve pesme besne. Album takođe sadrži ljubavne pesme, balade, country zvukove. Spomenuo je kako su oni jako zadovoljni albumom, a da je drugačije, ne bi ga ni objavili.

Svoj su zvuk snimali u studijima delom sveta – Los Angelesu, Londonu, Bahamima i New Yorku, a produkcijsku je palicu u ruke uzeo Andrew Watt. Andrew Watt već je ranije sarađivao s velikim izvođačima poput Eltona Johna, Justina Biebera, Iggy Popa, Post Malonea i Miley Cyrus.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here