The National objavili novi singl na kojem su ostvarili saradnju s Bon Iverom

0
Reklama

Otkako su se pred leto vratili turnejama, The National nekoliko novih pesama već svira uživo, a jednu od njih danas objavljuju kao novi singl(via 4AD). 

“Weird Goodbyes” feat. Bon Iver pesma je koja nastavlja tradiciju saradnje Justina Vernona (frontman, autor, multinsturmentalist i pevač indie folk benda Bon Iver) i The Nationala, u studiju i na sceni.

“Radi se o tome da otpustimo prošlost i krenemo dalje, a onda nas kasnije preplave predomišljanja”, o pesmi kaže vokalist Matt Berninger. U “Weird Goodbyes” sudeluju i gudači Londonskog savremenog orkestra, u orkestraciji Brycea Dessnera iz grupe The National.

O procesu stvaranja singla, Aaron Dessner kaže: “’Weird Goodbyes’ bila je jedna od prvih novih pesama koje smo napravili. Zloupotrebio sam ritam mašine, kao i obično, i naletio na ovaj ritam koji mi se zaglavio u glavi – činilo se kao nešto što samo Bryan (bubnjar Bryan Devendorf) može prirodno odsvirati. Sagradili smo pesmu oko tog ritma. Mattova melodija i reči delovale su tako elegantno i dirljivo od samoga početka — tugujući za gubitkom nevinosti i motivacije, držeći se sećanja i osećanja koja neizbežno izmiču i tuge koju svi trpimo u čudnim oproštajima.”

Ispričao je i kako je došlo do saradnje s Bon Iverom: “Otpočetka sam u pesmi mogao čuti glas i srce našeg prijatelja Justina Vernona. Poslali smo mu materijal, to ga je dirnulo – i s Mattom ju je otpevao baš moćno.”

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here