The Gentleman singlom Body or Soul najavljuje izlazak novog albuma

0
Reklama

Body or Soul“ treći je singl s nadolazećeg albuma „Hide & Seek“ hrvatskog kantautora The Gentlemana. Muziku je napisao sam The Gentleman, tekst Mrs. Dulovsky, a aranžman poznata hrvatska jazz muzičarka Lana Janjanin.

The Gentleman nas rečima pesme „Body or Soul„, napisanoj u pop/neo-soul stilu, vodi kroz kompleksan odnos između fizičkih i duhovnih vrednosti u složenoj ljudskoj prirodi.

To je pesma koja govori o telu i duši, ali ne o njihovoj sjedinjenosti, nego o nepremostivom rascepu. Koga volimo u tom telu, koga vidimo kad gledamo u dušu i zašto se ne prepoznajemo u očima drugih? Naša nesloboda ugrađena u veznik „ili“ traga za odgovorom kako se sjediniti sa sobom, usprkos očekivanjima drugih.“, istaknula je Mrs. Dulovsky.

U pesmi „Body or Soul“ The Gentleman je osim vokalnih deonica, odsvirao alt i tenor saksofon, a  pridružili su mu se : Marko Ferlan (gitara i bas gitara), Goran Vdović (bubanj), Marin Hraščanec (klavijature), Aljaž Razdevšek (tenor saksofon), prateći vokali Laura Mjeda i Helena Hraščanec. Naslovni cover singla izradila je mlada umetnica Hana Belobrk.  Pesma je snimljena, miksana i masterirana u studiju Intek Music, za što je zaslužan producent Marin Hraščanec.

Videospot potpisuje Dinko Šimac, trenutno jedan od traženijih hrvatskih reditelja videospotova, s kojim The Gentleman već duže vreme sarađuje i za njega ima samo reči hvale: „Meni je snimanje ovog spota bilo možda čak i najdraže snimanje do sada. Na neki način i ostvarenje mog dečačkog sna, jer sam baš takve spotove oduvek najviše voleo. U spotu glume moji prijatelji i saradnici Tena Rak, Buga Klara Blanuša, Hana Belobrk, Marko Benjak, Ivan Grobenski, Helena Fuker, Aljaž Razdevšek i Juraj Kovač. Za posebnu atmosferu u videospotu sigurno je zaslužno i samo mesto snimanja, kultni koprivnički klub Kugla, koji je sada zatvoren i više ne radi, a sve nas uz taj prostor vežu draga sećanja i uspomene. Nismo mogli odabrati bolje mesto.“

„Želja mi je ovom pesmom promicati slobodu ljubavi i posebnu slobodu bivanja u ovome svetu. To je ujedno i moj osobni cilj. Neki ljudi zbog svojih fizičkih „nedostataka“ bivaju nedoživljeni od strane društva. Pesma „Body or Soul“ i novi videospot slave različitost koja čini naše društvo istovremeno izazovnim i prekrasnim. Prekrasnost dolazi onda kada dopustiš videti. Kalup je možda siguran, no zasigurno nije jednako živ i zanimljiv. Na kraju dana, Body or Soul, ovisi o tebi.„, kaže The Gentleman.

Pesma „Body or Soul“ u izdanju izdavačke kuće Intek Music dostupna je za slušanje putem digitalnih platformi od 15. oktobra.

Dugo iščekivani novi album The Gentlemana „Hide & Seek“ ugledaće svetlo dana 29. oktobrai biti će objavljen u digitalnom obliku na muzičkim streaming servisima. Sadrži 8 novih pesama, koje su napisane i snimljene tokom poslednje dve godine. Karakteriziraju ga vrlo osobni tekstovi, raskošni aranžmani, te vrlo neočekivani žanrovski preokreti između samih pjesama koje slušatelje zasigurno neće ostaviti ravnodušnima.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here