The Gentleman singlom Body or Soul najavljuje izlazak novog albuma

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Body or Soul” treći je singl s nadolazećeg albuma “Hide & Seek” hrvatskog kantautora The Gentlemana. Muziku je napisao sam The Gentleman, tekst Mrs. Dulovsky, a aranžman poznata hrvatska jazz muzičarka Lana Janjanin.

The Gentleman nas rečima pesme “Body or Soul“, napisanoj u pop/neo-soul stilu, vodi kroz kompleksan odnos između fizičkih i duhovnih vrednosti u složenoj ljudskoj prirodi.

To je pesma koja govori o telu i duši, ali ne o njihovoj sjedinjenosti, nego o nepremostivom rascepu. Koga volimo u tom telu, koga vidimo kad gledamo u dušu i zašto se ne prepoznajemo u očima drugih? Naša nesloboda ugrađena u veznik “ili” traga za odgovorom kako se sjediniti sa sobom, usprkos očekivanjima drugih.”, istaknula je Mrs. Dulovsky.

U pesmi „Body or Soul” The Gentleman je osim vokalnih deonica, odsvirao alt i tenor saksofon, a  pridružili su mu se : Marko Ferlan (gitara i bas gitara), Goran Vdović (bubanj), Marin Hraščanec (klavijature), Aljaž Razdevšek (tenor saksofon), prateći vokali Laura Mjeda i Helena Hraščanec. Naslovni cover singla izradila je mlada umetnica Hana Belobrk.  Pesma je snimljena, miksana i masterirana u studiju Intek Music, za što je zaslužan producent Marin Hraščanec.

Videospot potpisuje Dinko Šimac, trenutno jedan od traženijih hrvatskih reditelja videospotova, s kojim The Gentleman već duže vreme sarađuje i za njega ima samo reči hvale: “Meni je snimanje ovog spota bilo možda čak i najdraže snimanje do sada. Na neki način i ostvarenje mog dečačkog sna, jer sam baš takve spotove oduvek najviše voleo. U spotu glume moji prijatelji i saradnici Tena Rak, Buga Klara Blanuša, Hana Belobrk, Marko Benjak, Ivan Grobenski, Helena Fuker, Aljaž Razdevšek i Juraj Kovač. Za posebnu atmosferu u videospotu sigurno je zaslužno i samo mesto snimanja, kultni koprivnički klub Kugla, koji je sada zatvoren i više ne radi, a sve nas uz taj prostor vežu draga sećanja i uspomene. Nismo mogli odabrati bolje mesto.”

“Želja mi je ovom pesmom promicati slobodu ljubavi i posebnu slobodu bivanja u ovome svetu. To je ujedno i moj osobni cilj. Neki ljudi zbog svojih fizičkih „nedostataka” bivaju nedoživljeni od strane društva. Pesma “Body or Soul” i novi videospot slave različitost koja čini naše društvo istovremeno izazovnim i prekrasnim. Prekrasnost dolazi onda kada dopustiš videti. Kalup je možda siguran, no zasigurno nije jednako živ i zanimljiv. Na kraju dana, Body or Soul, ovisi o tebi.“, kaže The Gentleman.

Pesma “Body or Soul” u izdanju izdavačke kuće Intek Music dostupna je za slušanje putem digitalnih platformi od 15. oktobra.

Dugo iščekivani novi album The Gentlemana “Hide & Seek” ugledaće svetlo dana 29. oktobrai biti će objavljen u digitalnom obliku na muzičkim streaming servisima. Sadrži 8 novih pesama, koje su napisane i snimljene tokom poslednje dve godine. Karakteriziraju ga vrlo osobni tekstovi, raskošni aranžmani, te vrlo neočekivani žanrovski preokreti između samih pjesama koje slušatelje zasigurno neće ostaviti ravnodušnima.

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Grupa “Magic Bush” objavila drugi studijski album “Put za Shangri-La”

Album kompletno na srpskom jeziku, a bend ima još četiri albuma u pripremi BEOGRAD: Poznata muzička grupa “Magic Bush” objavila...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket