The Cure u oktobru 2022. prvi put nastupa u Hrvatskoj – Jedini koncert u regionu

EVROPSKA TURNEJA 2022 44 KONCERTA / 22 ZEMLJE

0
Reklama

Giganti alternativne rock scene The Cure će 27. oktobra 2022. u Areni Zagreb održati svoj prvi samostalni koncert u Hrvatskoj! Ogromna baza fanova ovog kultnog benda iz celog regiona, posle njihovog koncerta 2019. na Exitu, ponovo će biti u prilici da prisustvuje njihovom, ovaj put, samostalnom koncertu. The Cure, ni posle 42 godine od osnivanja, ne posustaje sa nastupima, ali ni sa izdavaštvom. Koncert u Zagrebu je deo upravo najavljene evropske turneje The Cure Tour 22 na kojoj će održati 44 koncerta u 22 zemlje, a sve kao najavu novog albuma koji će doneti novih 67 minuta The Cure zvuka.

Ovi indie rock pioniri do sada su objavili 13 studijskih albuma, više od 40 singlova, niz live albuma, soundtrackova, knjiga, a njihovi albumi su prodati u 30 miliona primeraka širom sveta. The Cure je svojom muzikom obeležio živote generacija obožavalaca, a iako ih je teško svrstati u jedan muzički žanr, uticali su na formiranje nekoliko pravaca, kao što su goth rock, new wave i post-rock. Pet članova benda je 2019. godine svečano primljeno u Rock & Roll Hall of Fame.

The Cure je osnovan 1978. godine u gradu Crawley u Engleskoj, a od prvog koncerta te iste godine The Cure je do sada odsvirao preko 1.500 koncerata, a upravo su živa svirka  i direktan kontakt sa publikom ono što The Cure radi najbolje. Tako su pre dve godine od NME-a proglašeni najboljim festivalskim headlinerima, što samo dokazuje njihovu ljubav prema sceni. The Cure Euro 2022 turneja biće prva nakon koncerata održanih 2019. godine u kojoj su slavili 40 godina postojanja i 30 godina od izlaska kultnog albuma “Disintegration”. Ovim albumom osigurali su titulu jednog od najboljih britanskih bendova u poslednjih 50 godina. Iste godine, nakon festivalske turneje od tri meseca održali su epski trosatni koncert u Mexico Cityju. U Areni Zagreb publiku očekuje punih 135 minuta čiste The Cure koncertne energije i zanosa, kojoj će prethoditi nastup predgrupe The Twilight Sad.

Ulaznice su u prodaji od četvrtka, 9. decembra od 10 časova, a mogu se kupiti preko online servisa eventim.hr po cenama od 23 do 86 eura.

Za više informacija posetite:
www.thecure.com
www.instagram.com/thecure/
www.facebook.com/charmmusiccroatia

www.instagram.com/charmmusiccroatia/

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here