Televizijska serija “Grupa” imaće međunarodnu distribuciju zahvaljujući medijskoj kući “Keshet International” iz Tel Aviva

Kriminalistička TV priča putuje po celom svetu

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularnoKriminalistička TV priča putuje po celom svetu


TEL AVIV, 18. marta:
 Domaća igrana kriminalistička TV serija “Grupa” imaće međunarodnu distribuciju zahvaljujući uspešnoj izraelskoj medijskoj kompaniji Keshet International sa sedištem u Tel Avivu, koja je otkupila svetska prava za taj projekat.

Serija iz 11 epizoda bila je emitovana u udarnom terminu od 20 sati na RTS 1 krajem 2019. godine, a nastala je u koprodukciji kuće “Vision Team” i RTS-a.

  Televizijska kompanija Keshet International je takođe prodaju prava za norvešku komičnu seriju “Pørni” i skandinavski dokumentarni serijal “Surrounded by Enemies”, koje su tokom prve polovine marta predstavljene na prestižnom marketu “The London TV Screenings”.

Osim navedenih projekata, firma Keshet je u Londonu predstavila i druge programe kao što je dokumentarni rad BBC-a “9/11 The Twenty Year Aniversary, i izraelska serija “Line in the Sand”.Keshet International je distribuirala i planetarno uspešne izraelske serije (izvorna “Homeland” i “Our Boys), a zaslužna je i za plasman veoma uspešne i zapažene hrvatske serije “Novine” Dalibora Matanića (igra i Branka Katić) na popularnu platformu Netflix.

Serija “Grupa” je počela sa snimanjem još 2014. godine sa radnim nazivom “Odeljenje”, ali je realizovana samo pilot epizoda.
   Pet godina kasnije urađena je serija iz 11 nastavaka, gde je idejni koncept zasnovan na dramaturškoj podeli junaka u nekoliko grupa: inspektora, dilera droge i mladih konzumenata, tako da se paralelno prati portret tih junaka.
 
Istraga ubistva jednog od vodećih kriminalaca zapravo otvara opasnu pandorinu kutiju iz koje će izleteti novi problemi, novi zapleti i nove nerešene situacije, kroz te tri navedene grupe čije se sudbine prepliću.
 
Uloge tumače: Igor Benčina, Denis Murić, Filip Đurić, Ivana Zečević, Marko Milivojev-Mili, Milica Mima Trifunović, Tijana Marković, Pavle Mensur, Jasna Đuričić, Boris Jager, Nela Mihajlović, Branka Katić, Vojin Ćetković, Bojan Žirović, Mladen Sovilj, Boris Isaković, Irfan Mensur, Nikola Šurbanović, Nikola Vujović i mnogi drugi.

U seriji se posebno istakao glumac Filip Đurić kao retko zastrašujući negativac sociopata Strahinja, i nakon te uloge publika ga je gledala i u seriji “12 reči”, a uskoro slede i serijali “Crna svadba” i “Kljun”.
Na filmskom platnu Filip je osvojio publiku i kritiku u nezavisnom autorskom filmu “Moj jutarnji smeh” Marka Đorđevića (2019).

 Autori celog projekta su Uroš Tomić i Dragan Đurković.
Tomić je i jedan od reditelja i scenarista serije, dok je Đurković producent.

 U rediteljskom timu su još Ivan Stefanović, Slobodanka Radun, Jelena Gavrilović, Nemanja Ćeranić, Miloš Radunović, Gvozden Đurić.
 
Scenarističku ekipu prema postavci dva autora činili su – Katarina Mitrović, Staša Bajac, Gvozden Đurić, Mirjana Novaković, Strahinja Madžarević, Dunja Matić, Vlada Đurđević.


Televizijski katalog medijske kompanije Keshet International 
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Završeno snimanje dokumentarnog filma o Led Cepelinu

Film koji režira Bernard Mekmahon je najavljen u maju 2019. godine, a povodom 50 godina benda koja je obeležena...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket