Sweet Streams From My Bedroom / Online koncert Majka Mare 28. maja

Prvi muzičkiinternet poduhvat sa simboličnom cenom karte

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Metalika sprema novi album

Lars Ulrih je u razgovoru sa kantautorkom Fibi Bridžers za Rolling Stone magazin otkrio motive grupe, prenosi Headliner. "Već tri ili...

Novi uspeh srpske glumačke zvezde: Miloš Biković u filmu “Koma”

Jedan od najpoznatijih glumaca sa ovih prostora, Miloš Biković, igra jednu od vodećih uloga u ruskom naučnofantastičnom filmu KOMA...

Promocija kolekcije svih albuma YU grupe povodom 50. rođendana u petak (4.12.)

Šta je pola veka za čovekaIzuzetan i značajan jubilej od 50 godina postojanja, rok sastav YU grupa (nastali...

Prvi muzičkiinternet poduhvat sa simboličnom cenom karte

Uspešna koncertna agencija Charm Music u četvrtak, 28. maja organizuje prvi live-streaming koncert “Sweet Streams From My Bedroom” mlade džez pijanistkinje Marije Lazić – Majka Mara. Ulaznice za koncert mogu se kupiti online, a specifičnost ovog hepeninga leži u tome da će publika imati priliku da čuje nešto sasvim drugačije iz komfora svog doma, a preko platforme live streaming-a.

Ovo će biti pionirski poduhvat za mlade izvođače sa naših prostora, jer muzički konzumenti će sada premijerno prisustvovati online koncertu za koji će i kupiti kartu. Samo na taj način će podržati izvođače.
Kako navode iz koncertne agencije Charm Music, muzičari su ti koji su od početka situacije sa pandemijom bili uz svoju publiku i pružili im podršku kroz seriju besplatnih koncerata i kraćih nastupa online. Iako se sve polako vraća u normalu, muzička industrija još dugo neće moći da se vrati na staru putanju i zato je potrebno da se pronađe način kako bi muzičarima bilo omogućeno da normalno žive i funkcionišu sa svojim poslom, pozivom. Iz tog razloga, agencija Charm Music odlučila je da prvi put ostvari saradnju sa jednim domaćim izvođačem i organizuje online koncert mlade kantautorke iz Srbije.


Istina, ova koncertna produkcija je pretežno specijalizovana za organizaciju gostovanja stranih svetskih zvezda u našoj zemlji (Eros Ramazzotti, Mando Diao, Sean Paul, Tom Odell, Kadebostany, Olafur Arnalds, Schiller …), ali je imala i izlete u regionalne vode (J.R. August, Luka Šulić). Zbog pandemije, Charm je morao da odloži koncerte Nick Cave i Nick Mason za proleće 2021. godine u istim prostorima – Štark Arena i Sava centar. Čeka se još i potvrda za bend Wardruna.

Majka Mara pre desetak dana je objavila svoj drugi singl “Nisi tu” koji se simbolično može shvatiti ako pričamo o njenom sledećem nastupu. Ona nije u koncertnom prostoru, ali je to neće sprečiti da održi svirku u kojoj će publika uživati i dugo je pamtiti.

Marija Lazić je mlada džez pijaniskinja, koja se više od 10 godina profesionalno bavi muzikom. Paralelno sa studijama klavira, Marija je završavala i Džez odsek u muzičkoj školi Stanković. Imala je priliku da nastupa u velikim dvoranama i koncertnim salama gde je izvodila klavirske resitale, svirala u kamernim sastavima sa bendom i orkestrom. Neki od njenih najznačajnijih nastupa bili su na Beogradskom Jazz Festivalu, Gitar Art Fest-u, sa Big Bandom RTS-a, koncerti u Kolarčevoj zadužbini, Skupštini grada Beograda, ali i gostovanja u svetu – u dvorani Karnegi Hola u Njujorku. Od 2017. počinje saradnju sa nemačkom kruz kompanijom AIDA gde je angažovana kao muzički trener i korepetitor. Svoj prvi singl i video spot “Diši duboko” objavila je 2018. godine, a sada je tu i pesma “Nisi tu”.


Marija će na koncertu 28.05. izvesti svoja autorska dela, kao i džez standarde, čuvene rock, pop, soul hitove, ali i neke tradicionalne pesme u džez aranžmanima.

Cena karte za ovaj koncert je svega 4 evra, dok će publika moće da kupi ulaznice i po ceni od 7 i 10 evra ukoliko želi da podrži izvođača.

Link za karte: https://artistlockdown.com/majkamara/

Dobrodošli na online koncert Majka Mare – 28. maja!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

EDO PLOVANIĆ MUZIKA.HR: Imam jednu excelicu sa svime šta želim napraviti, čovječe, nema kraja

U najnovijem nastavku naše muzičke PR priče, upoznajemo veoma zanimljivog, ambicioznog, nadasve svestranog mladog čoveka, koji je do sada...

PIŠE: MILAN B. POPOVIĆ / ALEK – Prepoznaj me // Akustično u studiju

Oduvek sam voleo-anplagd- zvuk i ALEKOVO (Kragujevac, rodni grad) izvođenje sopstvene autorske pesme PREPOZNAJ ME, probudilo je moja sećanja na nekadašnje dvodecenijske i trodecenijske...

ZLOSTAVLJANJE NA FILMU

Dokumentarni film naše rediteljke i glumice Danijele Štajnfeld „Zaceli me“ juče je, na ovogodišnjem 26. Festivalu autorskog filma, imao specijalnu projekciju u Kombank Dvorani. „Zaceli me“ prikazuje intimna svedočenja...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!