Svetski priznati bluz/rok gitarista Gvin Ešton dolazi u Srbiju u okviru evropske turneje

0
Reklama

Svetski priznati bluz/rok gitarista, Gvin Ešton (Gwyn Ashton), završio je novi studijski album „mojosoul“ koji promoviše na novoj evropskoj turneji, predstavljajući se ponovo  kao jednočlani progresivni alt bluz bend. U okviru evropske turneje, jedan od najeklektičnijih savremenih bluz/rok umetnika današnjice održaće četiri koncerta u Srbiji:

·         24.11. Senta – Mojo Club (31. Mojo Blues Fest) 

·         25.11. Paraćin – Galerija

·         26.11. Jagodina – Svitac   

·         27.11. Beograd – Zappa Baza (otvara koncert Normana Beakera)

U dva sata Ešton nas vodi na eklektično muzičko putovanje, prepuno vlastitih originalnih pesama i drugih proizvoljnih obrada; od akustičnih korena, bluza i world musica do palete električnog hard-rok bluza, garažnog roka iz šezdesetih i britanske psihodelije koristeći mnoštvo instrumenata, uključujući model Liutart italijanske gitare, specijalno izrađene za njega.

Bez setliste, Ešton spontano slika svoj svet uglavnom iz osam studijskih albuma koje je do sada objavio. Njegovo pisanje pesama i muzička spretnost na različitim gitarama, od rezonator do lap-stil gitare, pomešanih sa frenetičnim slajdom, masnim basovima, ubitačnim bubnjarskim ritmom i lo-fi vokalima, čine ga jednim od najoriginalnijih savremenih umetnika na današnjoj sceni.

Veliki britanski bluzer, Toni Mekfi (Toni McPhee) opisao je Eštona – „On koristi svoje pedale tako dobro kao i mikrofon od usne harmonike – to je čista genijalnost. Uz bas bubanj i veliki razglas pravi ‘one-man’ bend koji je na putu jednog od poslednjih velikana Dustera Beneta (Duster Bennett)“.

Godine 2001, nagrađen je 3. mestom na listi najboljih gitarista godine, odmah posle Džef Beka (Jeff Beck) i Geri Mura (Gary Moore) po izboru francuskog magazina Guitar Part. Ovaj surovi bluzer nagrađen je mnogim nagradama za album godine i album meseca, a čuveni magazin Billboard naziva ga najboljim južno-australijskim doprinosom bluz/rok scene.


“The king of tone and feel”
.
– Robert Plant

A true blues player”.
– Johnny Winter

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here