Svetski poznati rock blues gitarista i pevač Philip Sayce headliner Cittanova Blues 2023 festivala

0
Reklama

Drugi Cittanova Blues festival održat će se od 26. maja do 1. juna 2023. u Novigradu. Ulaz je besplatan.

Nakon nezaboravnog prvog Cittanova Blues, koji je Novigrad postavio na svetsku mapu blues festivala, ove godine dolazi još veći i duži blues spektakl. Novigrad se krajem lipnja pretvara u blues grad, a uz svetske izvođače iz Kanade/USA, UK, Malija, Severne Makedonije i Hrvatske donosi i bogat prateći program.

Prvi headliner kojeg predstavljamo je Philip Sayce, trenutno jedan od najboljih električnih gitarista na svetu. Neizmerno talentovani gitarista i pevač sa zadivljujućim blues/rock stilom nastupiti će na festivalu 30. juna u sklopu evropske turneje na kojoj će predstaviti svoj aktualni album Spirit Rising.

One of rock’s best-kept secrets.” – London Daily Star, UK

Philip…when you went out to space on the guitar… I thought, I’m going to learn how to play the guitar! ‘Cause if you can get that kind of feeling from a guitar, I would like that!”  – Oprah Winfrey

Who the fuck is that guitar player!? Pretty amazing, Philip” – Jon Bon Jovi, GRAMMY Event

Live video:

Osim nastupa vrhunskih svetskih i domaćih blues izvođača na velikoj pozornici novigradskog glavnog trga koncerti će se održavati i na drugim lokacijama tokom dana. Tako ćete moći uživati u jutarnjoj kavi uz Blues Morning Coffee i ranovečernjim aperitivom uz Sunset Blues, a posle službenog koncertnog dela svake večeri održavati će se jam session u 9 Pub-Devetka.

Ove godine premierno će se održati blues challenge za bendove i izvođače na početku karijere, projekcije blues dokumentaraca, prezentacija muzi instrumenata, radionice, prodajna izložba ručno rađenih muzičkih gadgeta, a takozvani Blues Train povesti će vas po lokalnim vinarijama. 

San o blues festivalu počeli smo ostvarivati u rodnom Novigradu prošle godine, a pozitivni dojmovi publike dali su nam dodatni poticaj da ove godine napravimo još veči i duži festival! Jako smo ponosni što nam kao headliner dolazi fenomenalni gitarista i pevač Philip Sayce, a imamo i još nekoliko aduta za sve ljubitelje blues rocka, izdvajaju organizatori festivala Denis Makin i Vladimir Brajan koji će uskoro objaviti i druge izvođače.

FB stranica / FB događaj

Pokrovitelji festivala su Grad Novigrad, turistička zajednica Grada Novigrad i novigradski preduzetnici. 

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here