Svetski muzičar Manu Čao gostuje 23. septembra u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ u Beogradu

Posle Tašmajdana i Hale sportova, eto novog mesta za umetnika u prestonici Srbije

0
Reklama


Posle Tašmajdana i Hale sportova, eto novog mesta za umetnika u prestonici Srbije


BEOGRAD, 29. avgusta – Čuveni francusko-španski muzičar Manu Čao (Manu Chao) i veliki miljenik srpske publike, održaće koncert 23. septembra u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ u Beogradu.


Koncert pod nazivom „Acoustic“ biće realizovan u okviru serije koncerata „Garden Sessions“, u organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF.

Manu Čao je svetski muzičar koji peva na francuskom, španskom, engleskom, italijanskom, arapskom, katalonskom, galicijskom, portugalskom, grčkom, a povremeno i na drugim jezicima.


Svoju muzičku karijeru započeo je u Parizu, svirajući sa grupama “Hot Pants” i “Los Carayos”, koje su kombinovale različite jezike i muzičke stilove.


Sa prijateljima i bratom Antoanom Čaom osnovao je bend “Mano Negra” 1987. godine, koji je postigao značajan uspeh, posebno u Evropi, sa zaista velikim hitovima – “Mala Vida”, “King of Bongo”, “King Kong Five”, “Out of Time Man”.

Manu Chao, foto Klelia Renesi


Manu je postao solo umetnik 1995. godine i od tada redovno ide na turneje sa svojim bendom “Radio Bemba”, čiji je cilj bio da se dočara zvuk ulične muzike i barskih scena iz različitih kultura.


Muzičar Čao i grupa proveli su nekoliko godina putujući po Južnoj i Centralnoj Americi, snimajući novu muziku, na osnovu čega je nastao album “Clandestino” 1998. godine prodat u preko pet miliona primeraka, a posebno su se izdvojile pesme „Bongo Bong“ i „Clandestino“.


Usledili su albumi “Próxima Estación: Esperanza” (2001), “Radio Bemba Sound System” (2002), “Sibérie m’était contéee” (2004), “La Radiolina” (2007), “Baionarena” (2008), a nedavno je Manu Čao objavio nove pesme, među kojima je najnovija “Me Provoca Te Ver.

Umetnik Manu Čao više puta je nastupao u Srbiji na različitim lokacijama – na festivalu “Exit” u Novom Sadu više puta, u Beogradu na Stadionu Tašmajdan i u Hali sportova.


Prvi put će svirati 23.09. u prostoru Botaničke bašte u Beogradu, uz ograničen kapacitet posetilaca.Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here