Svetske rok legende podržale hard rok bend “Intelligent Music Project” na Evroviziji 2022

Bugarsko - čileanski sastav veliki favorit na Eurosongu

0
Reklama


Bugarsko-čileanski sastav veliki favorit na Eurosongu


Ovo se nikada do sada nije dogodilo u istoriji takmičenja Eurosong, kako navode mediji širom planete: čuveni rock sastav “Intelligent Music Project” – IMP, bugarski predstavnik na Evroviziji, podržale su popularne svetske rok zvezde, a oni su samo nekoliko dana pre takmičenja predstavili i novu, antiratnu rok baladu – „New Hero“.

Članovi benda IMP su očito presrećni ovako divnim komplimentom, a pevaču Roniju Romeru (Čile), gitaristi Biseru Ivanovu (Bugarska) i drugim muzičarima koji će na predstojećoj pesmi Evrovizije predstavljati Bugarsku, podršku su pružile rok legende.

Video poruke su poslali, između ostalih – Di Snajder iz grupe “Twisted Sister”, “Doro”, Aksel Rudi Pel, Erik Blum iz “Blue Öyster Culta”, Tod Sukerman iz “Styxa”, Bobi Rondineli iz rok bendova “Rainbow” i “Black Sabbath”, Rodžer Earl iz “Foghata”, Džef Skot Soto iz benda gitariste Yngwie Malmsteena (bio nam na Arsenal festu 2021) i “Journey”-ja, gitarista Ozija Osbourna – Gas G, bubnjar takodje Yngwie Malmsteen banda i Journey-ja, Tim Pirs koji je snimao sa Majklom Džeksonom i Bon Džovijem i mnogi drugi.

Kako je navedeno, to je prvi put i istoriji Evrovizije da se velike rok zvezde uključe i daju ovakvu podršku jednom učesniku.

Video zapisi sa njihovom podrškom mogu se naći na ovom linku: https://bit.ly/38bGxJx

FOTO Andres Putting
FOTO Andres Putting
FOTO Andres Putting
FOTO Andres Putting
Posle gostovanja u Beogradu gde im je Ana Đurić – Konstrakta poslala pozdrav na bugaskom jeziku, a oni joj ubrzo uzvratili istom merom, kao i u Zagrebu, ekipa iz Intelligent Music Project otišla je u Torino gde su već održali prvu probu za predstojeće polufinale koje je zakazano za 10. maj gde će nastupiti pod brojem sedam sa pesmom “Intention”.

Na probi je IMP predstavio deo svog spektakularnog nastupa za koji su pripremili i impresivnu scenografiju koja uključuje trometarske sferične strukture, lasere, i rasvetu koja će publiku ostaviti bez daha.


Sve je počelo tako što sam zamislio značenje pesme „Intention“. Za mene je pesma kao unutrašnja avantura. I kao u svakoj avanturi, postoji potreba za borcima, za likovima. Za mene, muzičari koji će izaći na scenu su borci, ali svakom borcu je potreban neki centar gravitacije, ako mogu tako da kažem, a meni je bio potreban takav centar”, rekao je kreativni direktor nastupa benda – Andrea Čeli.


Tako mi je sinula ideja o ovom „jezgru zvuka“. To je ogroman zvučnik, pun svetlosnih efekata koji će širiti energiju sa bine na sve u sali i ispred TV ekrana. „Core of Sound“ odaje počast legendarnom bendu Grateful Dead, čiji je zaštitni znak tzv. „zid zvuka“, napomenuo je Čeli.FOTO Andres Putting
FOTO Andres Putting
FOTO Andres Putting
FOTO Andres Putting
FOTO Andres PuttingKako je navedeno, vredna ekipa iz Intelligent Music Projecta uz pripreme za veliki nastup na Eurosongu predstavila je i novu pesmu „New Hero“ sa predstojećeg albuma „Unconditioned“ koju prati i emotivan video spot kao refleksija aktuelne ratne situacije.

Pesma nosi jasnu poruku: zaboravimo svoj ego, ljutnju i strah i počnimo da živimo za one koji nas okružuju.

Imamo mnogo toga da kažemo kroz našu muziku i zato je, posebno u teškim vremenima u kojima živimo, poruka ove pesme veoma važna. Mislili smo da je pravi trenutak da to podelimo sa našim fanovima”, rekli su muzičari iz Intelligent Music Projecta.


Muzički producent i osnivač benda dr Milen Vrabevski, autor muzike i tekstova za „Intention“ i „New Hero“, smatra da efektivno delovanje u ovom trenutku, bez obzira na poteškoće, jeste ključ za napredak.


FOTO Andres Putting
Važno je znati da se ništa ne postiže jednostavnim rečima. Lako je stajati nem u gomili i slušati tuđa uputstva. Teže je, ali mnogo efikasnije kad osoba ima svoje mišljenje i sopstveni metod suprotstavljanja nepravdi, iako često sam i bez razumevanja drugih”, objasnio je Milen Vrabevski.


“Želimo da pokažemo koliko su deca zaista važna, koliko je važno voleti ih i vaspitavati sa pravim vrednostima, da donose hrabre odluke i žive za njih, jer su oni novi heroji”, zaključio je osnivač IMP.


Roni Romero i Biser Ivanov ispred IMP nedavno tokom aprila su boravili u Beogradu i družili se sa medijima u restoran klubu Wurst Platz bar upravo tim povodom svog učešća na Evroviziji 2022.


Foto Nathan Reinds
Foto Nathan Reinds
Foto Nathan Reinds
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here