Svetska premijera druge sezone TV serije “Besa” 22. novembra na filmskom festivalu u Estoniji

Jedina serija iz Srbije koja će se prikazati na tom prestižnom festivalu

0
ReklamaJedina serija iz Srbije koja će se prikazati na tom prestižnom festivalu

BEOGRAD, 20. novembra – Druga sezona kriminalističke TV serije “Besa”, imaće svetsku premijeru 22. novembra na prestižnom filmskom festivalu “Black Nights” koji se održava u Estoniji, kao prva serija iz Srbije koja je odabrana za tako važnu svetsku manifestaciju, saopštili su producenti.


Nova sezona je snimljena u produkciji kuće“Adrenalin” i kompanije Telekom Srbija, a “Besa” je takođe i prva domaća serija koja je snimana u Estoniji, i to na lokacijama koje su koristili poznati svetski reditelji – Andrej Tarkovski i Kristofer Nolan.

Kako su danas objavili organizatori festivala, druga sezona “Bese” našla se u selekciji od 180 projekata iz 74 zemalja sveta koje će se kritičarima i gledaocima predstaviti na festivalu od 12. do 28. novembra.

Kao i svakom producentu, važno mi je da se serija dobro pozicionira i na internacionalnom tržištu i da potvrdi uspeh na festivalima, ali moram da priznam, još važnija mi je reakcija publike i zato sam jako uzbuđena zbog svetske premijere druge sezone”, istakla je Tea Korolija, producentkinja serije “Besa” i direktorka kuće “Adrenalin”.

Na kraju dana, najvažnije je osvojiti srce običnog gledaoca, a to možete samo sa dobrom pričom i pažljivim kastingom. Sve ostalo je standard koji se u današnjoj produkciji dramskih serija jednostavno podrazumeva”, zaključila je Korolija.Radivoje Raša Bukvić, autor fotografija Sergej Radović
Filmski festival “Black Nights” u Estoniji jedini je festival u severnoj Evropi i baltičkom regionu, a pripada grupi vrhunskih festivala kao što su Berlin, Kan, Venecija, Karlovi Vari, Varšava i San Sebastijan.

Domaća publika će nove epizode moći da prati od 27. novembra subotom i nedeljom od 21 sat na kablovskom kanalu “Superstar TV”, a već nekoliko dana kasnije, 1. decembra, i na Prva TV.


Glavne uloge i u drugoj sezoni igraju Radivoje Raša Bukvić, Miloš Timotijević, Hana Selimović, Arben Barjaktaraj, a uz njih su Milica Gojković i Milan Marić, sa novim licima kao što je Milica Zarić.

Autor serijala je britanski scenarista Toni Džordan, a glavni reditelj i pisac druge sezone – Igor Stoimenov, dok je idejni tvorac – Srđan Šaper.

Ovaj jedinstveni triler u novih 10 epizoda povezuje 8 zemalja i glumce sa različitih prostora.Foto: Sergej Radović

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here