Svetska premijera ruskog filma „Izazov“ večeras, 12. aprila u Moskvi, igra Miloš Biković

Prvi film ikada sniman u svemiru, premijera u Srbiji - 19. aprila

0
Reklama


Prvi film ikada sniman u svemiru
, premijera u Srbiji – 19. aprila

MOSKVA, 12. aprila: Svetska premijera prve filmske svemirske drame “Izazov” sa Milošem Bikovićem u jednoj od glavnih uloga, biće održana u Moskvi večeras, 12. aprila, dok je samo sedam dana kasnije zakazana beogradska premijera, 19. aprila u Cineplexx Galeriji Belgrade u kompleksu Beograd na vodi.

Film “Izazov” prvi je film u istoriji svetske kinematografije koji je sniman u kosmosu, odnosno na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Biković nije snimao u svemiru, ali je bio u avionu koji pada sa 9 000 metara, te je imao iskustvo da se nađe u bestežinskom stanju kao jedinstveni doživljaj.


Ovu sasvim drugačiju filmsku priču, predvodio je proslavljeni ruski reditelj Klim Šipenko, koga je publika već upoznala kroz filmove „Sluga“, veliki hit sa Milošem Bikovićem u vodećoj ulozi, i „Saljut 7“.

Osnovna linija priče prati grupu hirurga koji pripremaju operaciju astronauta na svemirskoj stanici, koji zbog akutnog zdravstvenog stanja nema vremena da se vrati na zemlju.

Glumačku postavu čine Julija Peresiljd, Miloš Biković, Vladimir Maškov, Oleg Novickij, Anton Škaplerov, Pjotr Dubrov, Jelena Valjuškina, Varvara Volodina, Andrej Ščepočkin, Aleksandar Balujev, Igor Gordin, Aleksej Barabaš, Aleksej Grišin, Artur Besčastnij.


Film “Izazov” je zajednički projekat Kanala Jedan Rusija, filmske kuće „Yellow, Black, and White“ i START onlajn bioskopa, proizveden uz podršku Ruskog filmskog fonda.

Nakon beogradske premijere, ruski SF film “Izazov” će biti od 20. aprila u redovnoj bioskopskoj distribuciji širom zemlje i regiona, a distribuciju filma realizuje kuća Art Vista.


Miloš Biković
će sa istim režiserom uskoro snimati i nastavak hit komedije „Sluga“, a pre pandemije naš glumac je bio aktuelan sa filmom takodje iz žanra fantastike – „Koma“ (2019-2020).


Od domaćih ostvarenja, osim druge sezone krimi serije „Južni vetar: Na granici“, koja je nedavno okončala emitovanje na RTS 1, Biković je snimio i tri filma gde je i producent – „Izolacija“ Marka Backovića, „Budi Bog s nama“ Slobodana Šijana i „Bauk“ Gorana Radovanovića.


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here