Svečano otvaranje nove sezone Beogradske filharmonije u petak 24. septembra na Kolarcu

„Baš smo vas se uželeli“: Ponovo u svom terminu, petkom u osam, na istom mestu koje svi volimo

0
Reklama


„Baš smo vas se uželeli“: Ponovo u svom terminu, petkom u osam, na istom mestu koje svi volimo
 


BEOGRAD:  Svečano otvaranje nove koncertne sezone Beogradske filharmonije, pod simboličnim sloganom „Baš smo vas se uželeli“, zakazano je za 24. septembar i to ponovo na Kolarcu, od 20 časova.


Povratak orkestra u punom sastavu na binu Velike dvorane Kolarčeve zadužbine u uobičajenom terminu – petkom u osam, biće predvođen dirigentom Džonom Akselrodom uz nastup pijaniste Behzoda  Abduraimova. 

 Za otvaranje po mnogo čemu posebne sezone pripremljen je izuzetan repertoar koji počinje „Svečanom uvertirom“ Šostakoviča.


  Miljenik publike, svestrani dirigent Džon Akselrod vodiće orkestar kroz omiljena dela ruske muzičke literature, a filharmonijska publika će konačno imati prilike da čuje svetskog pijanističkog virtuoza, Behzoda Abduraimova u izvođenju atraktivnog Drugog klavirskog koncerta od Prokofjeva.

Finale koncerta biće uz grandioznu „Četvrtu simfoniju“ Petra Iljiča Čajkovskog. Dirigent Džon Akselrod, Foto: Marko Đoković, Beogradska filharmonija.jpg
Nova filharmonijska sezona obuhvata 25 koncerata od septembra 2021. do juna 2022. i donosi sve ono što je tokom proteklog perioda nedostajalo – spektakl, dramu, prasak, komediju, patos, romantiku, grotesku, tragediju – oličene kroz kapitalna dela muzičke literature koje će izvoditi filharmoničari i to u punom orkestarskom sastavu. 

 
Nova vremena uvode nova pravila tako da je prisustvo koncertima Beogradske filharmonije moguće isključivo uz potvrdu o potpunoj vakcinaciji; potvrdu o preležanoj infekciji izazvanoj virusom Kovid-19; potvrdu o negativnom PCR testu na Kovid-19 ili antigenskom testu, a prodaja je organizovana isključivo za svaki pojedinčani događaj u nedelji koncerta (od ponedeljka do petka).

Ulaznice su dostupne na biletarnici Beogradske filharmonije kao i preko filharmonijskog onlajn sistema, a uoči nastupa petkom, biće organizovana prodaja na blagajni Kolarca od 18 do 20 časova. 


Poslednji veliki koncert Beogradska filharmonija je imala 10. jula kada je nastupio veliki svetski dirigent Zubin Mehta na Kolarcu sa orkestrom BF i priredio spektakl za pamćenje. Slavnom umetniku to je bio jubilarni 10. koncert sa Filharmonijom, u uspešnoj karijeri dugoj nekoliko decenija.Pijanista Behzod Abdurainov, promo
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here