Sve za profit? Facebook pokreće Instagram za decu mlađu od 13 godina!

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Istražujemo iskustva pod nadzorom roditelja na Instagramu kako bismo deci pomogli da prate svoje prijatelje, otkriju nove hobije, interese i još mnogo toga, kažu u Facebooku

Nova je aplikacija za sada samo samo najavljena, no nije i pokrenuta. Inače, Instagram trenutno zahteva da korisnici moraju imati najmanje 13 godina kako bi mogli postati njihovi korisnici.

Sve više dece želi imati svoj profil na Instagramu

Ova društvena mreža, koji je Facebook kupio prije gotovo 10 godina za milijardu dolara, postala je jedan od njegovih najpopularnijih proizvoda posebno među mlađom populacijom, za razliku od samog Facebooka.

“Deca sve više mole roditelje da im dopuste pridruživanje aplikacijama koje im pomažu da budu u toku sa svojim prijateljima”, objašvanja Joe Osborne, jedan od zaposlenihu Facebook-u. “Trenutno roditelji nemaju puno mogućnosti, pa radimo na izradi dodatnih proizvoda – kao što smo to učinili s Messenger Kids – koji je prikladan za decu, a kojim upravljaju roditelji. Istražujemo iskustva pod nadzorom roditelja na Instagramu kako bismo deci pomogli da prate svoje prijatelje, otkriju nove hobije, interese i još mnogo toga.”

Biznis na kojem roditelji – zarađuju!

Messenger Kids verzija je Facebookove aplikacije za razmenu poruka koja uključuje brojne roditeljske kontrole, ali je imala važan nedostatak, a to je dopuštanje deci da razgovaraju s ljudima koje njihovi roditelji nisu odobrili. Ta stavka je izazvala incident u javnosti, pa je naknadno popravljena. Zanima nas kako će Instagram za decu izgledati!

Ali treba takođe istaknuti kako postoji čitav niz dece, znatno mlađe od 13 godina koji imaju svoje profile na Instagramu, ali ih – prema zakonu – smeju voditi njihovi roditelji. Mnoge roditelje nisu sprečile nikakve moralne dileme trebaju li svoju decu pustiti na društvenim mrežama jer na njima puno – zarađuju!

https://www.instagram.com/zooeyinthecity/?utm_source=ig_embed

FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Otvaranjem ulice kultnog filma „Lepota poroka“ završen prvi festival svesnosti i intimnosti na Adi Bojani

Otvarajem ulice „Ljepote poroka“ u samom srcu Ade Bojane, zatvoren je ADA Divine Awakening, prvi festival svesnosti i intimnosti...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket