Švajcarska grupa STEVANS pred tri zakazana koncerta u Srbiji predstavlja novi singl – „Evidemment“.

0
Reklama

Ovaj interesantan naslov potiče od mašte današnjice i nostalgije za prošlim vremenima, zapravo o putovanju kroz vreme. Stevans su video za pesmu „Evidemment“ snimili u jednom srednjevekovnom dvorcu gde glavni lik putuje kroz vreme u automobilu iz filma „Povratak u budućnost“, čuvenom DeLoreanu!  Čak su i tablice usklađene: „NE 261085“ odgovara datumu pojavljivanja prvog dela filma – 26.10.1985!

Video je dostupan na linku: 

https://vimeo.com/791962252/f1ed28809c

Neće putovati kroz vreme da bi u februaru stigli i prvi put u Srbiju! Prvi koncert njihove mini turneje zakazan je za 9. februar u Punk Rock Cafeu u Smederevskoj Palanci, dan kasnije, 10. februara sviraće u zemunskom klubu Fest a 11. februara nastupaju u Novom Sadu, u SKCNS Fabrici.

STEVANS će ovom prilikom prvi put nastupiti u Srbiji ali ovo nije njihov prvi susret sa našom zemljom. Naime, frontmen benda, Yvan Franel i njegov brat rođeni su u Beogradu, a roditelji su im dali druga imena: Milenko i Stevan. Bend STEVANS je fuzija Evrope (Yvan Franel / Zeela) i Amerike (Yann Secrest). Za 4 albuma, ovaj evropski pop bend uspeo je da ostavi traga na muzičkoj sceni, između ostalog svirajući pre bendova Coldplay, Deep Purple i Snow Patrol. Nastupali su širom sveta na nekim od najprestižnijih bina i festivala u Londonu, Njujorku, Parizu, Vijetnamu, Kini, Južnoj Americi, a u Švajcarskoj su bili deo Paleo festivala kao i Montreux Jazz Festivala. Pesme su im inspirisane gruvom, soulom, elektro popom i modernom muzikom. Retko elektronska muzika zvuči toliko organski i živo, kao u njihovom slučaju…

Sviraćemo vam odlične pesme koje su kombinacija modernog indi roka sa ozbiljnom dozom disko zvuka osamdesetih, a koje zajedno čine „keči“ synth-pop zvuk koji podiže atmosferu! ZAPLESAĆEŠ sa nama! poručuju momci iz benda STEVANS. 

Na koncertu u Novom Sadu, STEVANS će svirati zajedno za novosadskom grupom GIFT.

Ulaznice za koncerte biće dostupne na ulazu, pred svaki koncert. Ulaznice za svirku u Punk Rock Cafeu koštaće 400 dinara, dok je cena ulaznica za nastupe u klubu Fest u Zemunu i u SKCNS Fabrici 500 dinara.

Singl  „Evidemment“ možete preslušati na:  

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here