SUBOTA VEČE – ATRAKTIVNI KONCERTI U BEOGRADU – 09.03.2019.

1) Sava centar, 20:30h: VLADO GEORGIEV 

Drugi rasprodati koncert velikog pop pevača, koji je uvek kompletan autor svojih pesama. Odomaćio se čuveni Barba u velikoj sali Sava centra, jer je nedavno pred novu godinu (decembar 2018) već rasprodao dva koncerta, a isto je učinio i godinu dana ranije (decembar 2017) na istom mestu. Naravno, ovom pop muzičaru nije bilo teško i da barem dva puta napuni i Beogradsku Arenu, kao i nekada intimnije prostore sa barem 5 koncerata u nizu (pozorište Madlenianum). Ovi koncerti kao i prethodni nose naziv “Boemski”, za sve dame i njihove pratioce, romantično, emotivno, energično, snažno. “Iskreno”, “Žena bez imena”, “Živim da te nađem”, “Hej ti” ponovo će horski da se peva barem tri sata. 


2) Kolarac, 20.00h: ANTONIO SERANO & KONSTANCA LEHNER 

Antonio Serano je majstor na usnoj harmonici, virtuoz na ovom neobičnom instrumentu, jedno od najvećih imena savremenog džeza i jedan od najtraženijih muzičara Španije. Muzičar impresivnog senzibiliteta i sa velikim teorijskim znanjem, Serano poseduje zapanjujuću raznovrsnost kada je u pitanju bavljenje muzikom, što se ogleda u velikom broju zajedničkih projekata sa različitim umetnicima. Njegova usna harmonika podjednako dobro se kreće na različitim muzičkim terenima, poput džeza, flamenka, popa i klasične muzike. Nastupao je sa Barbarom Hendriks i Plasidom Domingom, brojnim klasičnim orkestrima u Evropi, Vintonom Marsalisom, Luom Benetom, Tutsom Tilemansom, Visenteom Amigom, Pakom de Lusijom i mnogim drugim. Na beogradskom koncertu nastupiće sa pijanistkinjiom Konstancom Lehner.


3) Božidarac, 20.00h: IRISH STEW

Bend Irish Stew tradicionalno vikend pred St.Patrick’s Day organizuje veliki beogradski koncert u Božidarcu! Ovom prilikom, pored repertoara iz dosadašnje 15-godišnje karijere, bend će premijerno predstaviti i novu violinistkinju – Anu Đokić Brusić, koja je domaćoj publici verovatno dobro poznata kao violinistkinja, kompozitor i jedan od idejnih tvoraca pionira domaće irske scene – grupe Orthodox Celts, koji su im naravno uzori, jer su Keltsi još jedini koji neguju irsku muziku. Kao gosti nastupiće i bend Scordisci! Koncert se organizuje u saradnji sa BIF- Beogradski irski festival koji se ove godine održava od 9. do 17. marta. 4) ATOM Akademija, 21.00h:PROROCK

Poznati cover hard rock bend sa izvanrednom energijom uvek ostavlja snažan utisak. Bili su redovni na festivalu “Beer Garden” na Adi – Makiška strana.


5) Soul Society, 22.00h: Nataša Guberinić & Di Luna Blues Band 

Posle nastupa Tribute bend Amy Winehouse za 8. mart sinoć, za društvo Soula i Bluesa, Di Luna Blues Band će nastupiti po svom običaju vatreno i energično, a na sceni će im se pridružiti harizmatična pevačica Nataša Guberinić, jedna od najboljih vokalistkinja na beogradskoj sceni, kao i Dragan Ćalina jedan od naših najeminentnijih jazz pijanista.

6) Klub Fest, 22.00h: 357 

Nikola Hadži Nikolić sa svojim sada već kultnim bendom „357“ u kultnom rock prostoru. Neobična mešavina pravaca – alternativa, rap/rock, ska ili na momente i hard core, 357 uvek ispoljava jaku energiju na sceni zahvaljujući neumornom frontmenu benda.

Izvor: Ivan Makragic music pocket

Fotografije: Youtube screenshot

Ostavite komentar