Subota, 08. april, nova generacija BG hip hop scene !

0
Reklama

Zagrevanje za Roll and Blues Festival predstavlja dvojac koji reprezentuje novu generaciju BG hip hop scene – Bigru i Paja Kratak !

Ulaznice su dostupne u:

* Kavana Bar-u

* B Ranch-u

* Tickets.rs

Cena ulaznice u pretprodaji je 900 rsd, a na dan nastupa i na ulazu biće 1.200 rsd.

Bigru i Paja Kratak je rep duo iz Beograda, iz naselja Medaković. Duo su oformili Miloš Grubor (Bigru) i Pavle Janković (Paja Kratak) 2013. godine. 

Kako sami tvrde, učili su od najboljih o čemu može da posvedoči i njihovi mentor Mikri Maus iz Prti BeGe-a. Naslednici su tvrdog rep zvuka u vremenima posrnuća rep scene na ovim prostorima.

Prvi put u javnosti su se pojavili 2013. godine sa singlom „Tamanica” i zadobili prve obožavatelje, zahvaljujući šaljivom i originalnom rep zvuku. Nedugo zatim su objavili i svoj prvi album „Nije Peka Indijanac” (2015. godine). Album je posvećen njihovim tragično nastradalim prijateljima, među kojima je i član njihove prvobitne rep grupe, Petar Djušić Peka, po kome album i nosi ime. Dvojac je ubrzo postao popularan među poštovaocima izvornog rep zvuka i usledili su prvi nastupi zahvaljujući podršci grupe „Prti Bee Gee”. Drugi album, pod nazivom „Rep kaki volem” objavljen je 2018. godine. Na albumu su se našli neki od njihovih najvećih hitova „Hud ceo je gengsta”, „Stragl Evridejo”, „Brigidi Bauns”, „Ćabrala”… Treći album, pod nazivom „Šta ima braćo gde ste?!” objavljen je 12. juna 2020. godine, na rođendan njihovog preminulog člana Peke.  Album je po mišljenjima mnogih hip-hop kritičara, jedan od najvećih bengera koji su se dogodili srpskoj rep sceni.

Subota, 08. april u 21h, B Ranch hala u Arandjelovac

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here