Sting polako osvaja region: nakon Sarajeva, zakazao koncert i u Zagrebu 21. marta 2022.

Za sada nema planova da britanski superstar poseti i Beograd

0
ReklamaZa sada nema planova da britanski superstar poseti i Beograd


ZAGREB, 12. novembra (Tanjug) – Popularni britanski muzičar Sting, osim Sarajeva 19. marta, imaće koncert i u Zagrebu 21. marta naredne godine, u okviru svetske turneje “My Songs”, a taj budući muzički spektakl organizuju “Cherrytree Music Company”, “Live Nation” i koncertna agencija “Charm Music”.


Jedna od najvećih muzičkih zvezda današnjice Sting nastupiće u Zagrebačkoj Areni kao veliki regionalni muzički događaj 2022. godine i jedan je od retkih svetskih imena koji će svirati u doba pandemije.

Danas, 12.11. počinje prodaja ulaznica preko sistema “Eventim.hr” u različitim kategorijama, najavili su organizatori.

Stingov koncert “My Songs” zanosan je i dinamičan šou u okviru koga će izvesti svoje najomiljenije pesme napisane tokom slavne karijere, u periodu sa grupom “The Police” i kao solo izvođač.


Gordon Samner ili Sting je dobitnik 17 “Gremi” nagrada, ekvivalenta za muzičkog “Oskara”.

Kako navode stručnjaci iz muzičke industrije, koncert “My Songs” predstavlja “majstorsko izvođenje od početka do kraja”, a “publiku vodi na muzičko putovanje kroz vreme” sa hitovima „Fields of Gold“, „Shape of My Heart“ ili „Demolition Man“, te čini jedan nezaboravan događaj.

Svetsku publiku očekuju i pesme “Englishman In New York”, “Every Breath You Take”, “Roxanne”, “Message In A Bottle” i mnogi drugi neprolazni hitovi.

Stingov najnoviji album “The Bridge” imaće svetsku premijeru 19. novembra, a prikazaće njegovu plodnu i svestranu kantautorsku snagu.

Album je napisan i snimljen u godini pandemije i otkriva umetnikova razmišljanja o ličnom gubitku, razdvojenosti, karantinu (lockdown-u), a posebno o društvenim i političkim previranjima, jer je Sting uvek osvešćen u svojim stihovima.Projekat “The Bridge” predstavlja različite faze i stilove iz njegove karijere i snažnu inspiraciju iz žanrova kao što su rokenrol, džez, klasična muzika i folk.
Predstojeći album obeležava prepoznatljiv Stingov pop-rok zvuk, koji se posebno manifestuje na uvodnoj rok numeri „Rushing Water” uz novi “indie”pop zvuk u pesmi “If It’s Love“.

Osim albuma, Sting je ušao u jedan novi poslovni izazov, tako je nedavno je premijerno prikazana i njegova nova nedeljna online TV serija “On the Bridge”, koja pruža intiman uvid u svakodnevni život muzičara dok se priprema za lansiranje svog novog albuma.

Kao posebno priznanje svojim vernim obožavaocima, Sting izdaje novu epizodu ekskluzivno na platformi “Sting.com” svakog utorka u 13 časova.
Svaka epizoda je prava ekskluziva za članove kluba obožavalaca 24 sata, a narednog dana od 13 sati je dostupna i za širu publiku.


Na turneji, Stinga će pratiti električni rok bend u kome se nalaze čuveni gitaristi Dominic Miller i Rufus Miller, bubnjar Josh Freese, klavijaturista Kevon Webster, Shane Sager na harmonici i prateći vokali su Melissa Musique i Gene Noble, a specijalni gost na koncertu će biti Joe Sumner, Stingov sin.

Veliki pop rok muzičar je već najavljen za 19. mart u Sarajevu, gde će svirati u dvorani Zetra, dok za sada nema vesti da će na proleće svirati i u Beogradu.

U Srbiji je Sting bio čak 5 puta u poslednjih 15 godina, prvo u Novom Sadu na Petrovaradinskoj tvrđavi (2006), zatim sa bendom “The Police” na Ušću (2008), u okviru Guitar Art festivala u Sava centru (2009) i dva puta u Beogradskoj Areni – 2011. i 2017. godine.Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here