Sting će dobiti najveće priznanje Akademije Ivors

0
Reklama

Muzička zvezda Sting biće nagrađen na ovogodišnjem Ajvorsu (Ivors), godišnjoj dodeli nagrada tekstopiscima i kompozitorima, stipendijom Akademije Ajvors, objavili su organizatori.

Ova nagrada je najveća čast koju britanska Akademija Ajvors dodeljuje onima „koji su istinski preoblikovali i redefinisali umetnost i zanat stvaranja muzike“.

Sting, koji je već osvojio sedam nagrada Ajvor Novelo, uključujući i onu za životno delo 2002, postaće 23. stipendista Akademije i pridružiti se Eltonu Džonu, Polu Makartniju, Kejt Buš i Endrjuu Lojdu Veberu.

Piter Gabrijel dobio je nagradu prošle godine.

Od svih nagrada u svetu muzike, Ajvors su za mene najprestižnije“, rekao je Sting (71) u izjavi.

Oduševljen sam i počašćen što mi je ponuđena ova stipendija Akademije i što ću se pridružiti ovoj izvanrednoj grupi kolega tekstopisaca i svima onima koji su bili prije nas“, dodao je Sting.

Pisac i pevač pesme „Every Breath You Take“, koji je prodao više od 100 miliona albuma iz vremena s rok bendom The Police i kao solo umetnik, biće nagrađen na ovogodišnjoj svečanosti dodjele nagrada 18. maja, saopštila je Akademija Ajvors.

Nazvane po velškom kompozitoru, glumcu i zabavljaču Ajvoru Novelu s početka 20. vijeka, nagrade Ajvor prvi put su dodeljene 1956. Ovogodišnji nominovani biće objavljeni u aprilu.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here