Stefan Milenković u subotu (11. septembar) na Korzu u Novom Sadu kao deo “Kaleidoskopa kulture”

Popularni umetnik nastupa na Bulevaru Mihajla Pupina ispred Banovine

0
ReklamaPopularni umetnik nastupa na Bulevaru Mihajla Pupina ispred BanovineProslavljeni virtuoz na violini Stefan Milenković i Vojvođanski simfonijski orkestar uz maestra dirigenta Aleksandra Markovića će održati koncert klasične muzike u subotu, 11. septembra na tradicionalnom „Korzu“, u okviru četvrtog izdanja festivala „Kaleidoskop kulture“ u Novom Sadu, saopštila je direkcija festivala.  
 

  Korzo, kao najveći umetnički i produkcijski poduhvat u nedelji izvođačke umetnosti u okviru Kaleidoskopa kulture, ponovo će izmestiti klasičnu muziku iz koncertnih sala, i na taj način približiti tu vrstu umetnosti svim sugrađanima.
 

 Po ugledu na Pariz, Beč, London, Berlin i druge svetske metropole, ali i gradove Evropske prestonice kulture, 11. septembra Novosađani će uživati u jedinstvenom koncertnom izvođenju jednog od najtalentovanijih muzičkih umetnika sa naših prostora – Stefana Milenkovića.Photo: Željko Lukunić/PIXSELL


 


Violinista se vratio iz Amerike nakon nekoliko decenija koje je tamo proveo, i u Novom Sadu je postao profesor na Muzičkoj akademiji kao i umetnički direktor nove Koncertne dvorane.


Na povratku u Srbiju već je imao zapažene koncerte u Beogradu na sceni Botaničke bašte, na festivalima u Pančevu i Banja Luci, a sada je pred njim koncert u Novom Sadu, gde je već svirao na Dočeku Srpske nove godine, dakle u noći 13. januara.

Osim toga, dve nedelje je držao Master klas u Čačku za talentovanu decu iz Srbije i celog sveta, a finale je bilo realizovano u vidu koncerta njegovih đaka.


Uskoro bi Stefan trebalo ponovo da nastupi u Beogradu, i to na Kolarcu, u okviru festivala “ArtLink”, jer je njegov nastup zakazan za 31. avgust, iznenada bio odložen.


Uz Milenkovića u Novom Sadu nastupa Aleksandar Marković, renomirani dirigent sa bogatom evropskom karijerom, u ulozi šefa-dirigenta Vojvođanskog simfonijskog orkestra. 


Koncert klasične muzike pod vedrim nebom biće održan na Bulevaru Mihajla Pupina ispred Banovine, kao događaj koji otvara nedelju izvođačke umetnosti u okviru četvrtog Kaleidoskopa kulture.Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here