Stefan Milenković i Zrenjaninska filharmonija na koncertu 9. januara u Kulturnom centru Zrenjanin

Virtuoz na violini u gradu Vojvodine nakon 20 godina pauze

0
Reklama


Virtuoz na violini u gradu Vojvodine nakon 20 godina pauze

ZRENJANIN, 4. januara – Slavni violinista Stefan Milenković i Zrenjaninska filharmonija uz dirigenta Mikicu Jevtića održaće 9. januaraNovogodišnji koncert na sceni Kulturnog centra Zrenjanin.

Neposredno pred novogodišnje praznike, u Multimedijalnoj sali Gradske kuće ovog grada upriličen je susret sa medijima povodom predstojećeg spektakla, na kome će biti raznovrstan muzički program.


Violinista Stefan Milenković izrazio je veliko zadovoljstvo što će biti u prilici da pred zrenjaninskom publikom nastupi posle čak 20 godina.


Takodje je naveo da je divno svirati sa Zrenjaninskom filharmonijom i za publiku koja mnogo zna, odnosno poznaje i voli muziku.“Sećam se da je i tada i u međuvremenu, zrenjaninska publika ostala zaista posebna, jer dolazi na koncerte da uživa u raznim žanrovima muzike i to je uvek lepo, daje posebnu odgovornost za bilo kog muzičara iz bilo kog žanra da pruži svoj maksimum”, istakao je Milenković.

“Program će nam biti raznolik, novogodišnji. Sviraćemo popularna dela u kojima je protagonista violina i gde je orkestar “vatreni saradnik” i “vatrena podrška”. To je program u kome muzičari, posebno violinisti, uživaju, jer imaju priliku da pokažu svoje umeće kroz veoma atraktivna i virtuozna dela. Biće tu i prigodan novogodišnji program koji svira samo orkestar, kao jedan ram koji sve to uokviruje”, objasnio je Stefan Milenković, koji je 23. decembra održao veoma uspešan rasprodati koncert sa Simfonijskim orkestrom RTS-a u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.


Tokom protekle godine imao je zapažene koncerte i u Novom Sadu sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom na festivalu “Kaleidoskop kulture” na Korzou, u Botaničkoj bašti “Jevremovac” u Beogradu sa Kamernim orkestrom “Muzikon”, ali i nastupe na festivalima u Banja Luci, Pančevu, i po Evropi, posebno
Italiji.Na konferenciji su pored Milenkovića govorili i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar i programski direktor KC Zrenjanin – Vladimir Đurić.

Gradonačelnik Simo Salapura izrazio je zadovoljstvo što Zrenjanin ima filharmoniju i što može da ponudi publici ovog grada kvalitet, a njen auditorijum sigurno zna da prepozna virtuoze u muzici, kao što je Stefan Milenković – “naš, a ujedno i svetski”.


Pre konferencije za novinare prvi čovek grada Zrenjanina je u svom kabinetu organizovao specijalan prijem za čuvenog srpskog violinistu.


Biće mi čast i zadovoljstvo da slušamo koncert u našem Kulturnom centru i zahvaljujem Romanu Bugaru na idejama i podršci koju nam pruža u kreiranju kulturnog sadržaja u našem gradu. Zahvaljujem i zaposlenima u Kulturnom centru koji se trude da taj sadržaj bude što raznovrsniji i da bude veliki obuhvat ljudi koji te sadržaje mogu da prate”, rekao je gradonačelnik Salapura i pozvao sugrađane i sve ostale da dođu 9. januara, jer je “ovaj koncert početak nove ere Zrenjaninske filharmonije”.


Gradonačelnik je izrazio očekivanje da će muzičar Milenković nastupati u Zrenjaninu i nakon ovog koncerta 9. januara, da se neće čekati još narednih 20 godina.


Spomenuti direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar podsetio je da filharmonija nije nastupala 60 godina, kao i da su tokom nekoliko prethodnih godina usledili uspešni koncerti – novogodišnji i na čuvenom festivalu “Dani piva”.

Za nas je čast da najveće ime klasične muzike Stefan Milenković svira sa nama i to je zaista za svako poštovanje, jer je prihvatio naš poziv. Siguran sam da će karte sve biti rasprodate. Mi ćemo uz dirigentsku palicu maestra Mikice Jevtića izvesti prigodan novogodišnji program”, rekao je Bugar.


On je najavio da će Zrenjanin prvi put, uz pomoć gradonačelnika koji je prepoznao njihov trud i zalaganje, imati profesionalnu koncertnu sezonu, što znači da će zrenjaninski Kamerni orkestar imati pet ili šest koncerata u sezoni, kao i dva ili tri koncetra Zrenjaninske filharmonije.


Programski direktor Kulturnog centra Zrenjanin – Vladimir Đurić takođe je izrazio zadovoljstvo što svi zajedno rade na podizanju standarda i što će prvi program koji će ta ustanova imati biti Novogodišnji koncert.


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here