Stefan Milenković i platforma “Srbija stvara” raspisuju konkurs za Gudačku reprezentaciju mladih

Najtalentovaniji mladi virtuozi, zajedno sa Milenkovićem, predstaviće Srbiju na proslavi Dana državnosti na Svetskoj izložbi EKSPO 2020 Dubai

0
Reklama


Najtalentovaniji mladi virtuozi, zajedno sa Milenkovićem, predstaviće Srbiju na proslavi Dana državnosti na Svetskoj izložbi EKSPO 2020 DubaiProslavljeni srpski violinista Stefan Milenković i nacionalna platforma Srbija stvara raspisuju konkurs za izbor najtalentovanijih mladih virtuoza gudačkih instrumenata u Srbiji, od 18 do 26 godina, koji će predstaviti svoju zemlju nastupom na Svetskoj izložbi EKSPO 2020 Dubaji.


Pažljivo odabrana gudačka reprezentacija mladih nastupiće pred celim svetom rame uz rame sa Stefanom Milenkovićem na svečanoj proslavi Dana državnosti Republike Srbije – 15. februara 2022. godine u Dubaiju.

Konkurs je otvoren do 7. novembra, a prijavu (popunjen formular, zvaničnu biografiju i video snimak do 10 minuta) je potrebno poslati putem forme koja je dostupna na zvaničnom sajtu platforme – Serbiacreates.rs


Po završetku konkursa, stručni selektorski tim na čelu sa virtozom i profesorom Milenkovićem, odabraće grupu muzičara koji će na Svetskoj izložbi predstaviti specijalno koncipiran program za ovu priliku.

Tokom decembra i januara, muzičare će pripremaćtilično profesor Milenković, koji se tokom jula ove godine istakao kao uspešan mentor na master klasu od dve nedelje u Čačku, sa finalom u vidu celovečernjeg koncerta svih njegovih polaznika.


Kao nekom ko dugi niz godina radi sa decom i mladima, izuzetno mi je drago što će našim mladim umetnicima biti pružena ovakva šansa, da na najvećoj svetskoj manifestaciji predstave svoju zemlju i svoj talenat učešćem u našoj jedinstvenoj gudačkoj muzičkoj reprezentaciji Srbije. Verujem da ćemo zajedno stvoriti nešto zaista originalno i posebno”, ističe Milenković, koji je i sam kreativni ambasador nacionalne platforme Srbija stvara.


Stefan Milenković i Dr Nele Karajlić spremaju veliki zajednički koncert na Svetski dan muzike – 21. juna 2022. godine na Stadionu Tašmajdan, kada će izvesti program „Rock El Clasico“.


Svim mladim muzičarima, koji budu odabrani na konkursu za nastup na Svetskoj izložbi, biće obezbeđeni put, smeštaj i boravak u Dubaiju.


“Svi učesnici Svetske izložbe u prilici su da pokažu najbolje što poseduju. U slučaju Srbije to su – kreativnost i mladi talenti. Ovo je jedinstvena prilika da na najbolji način predstavimo Srbiju, ali i da se ohrabre i nagrade naši najuspešniji mladi muzički talenti, kao i da im se pruži prilika za predstavljanje na međunarodnoj sceni. Veoma smo zahvalni Stefanu na ovoj fantastičnoj ideji i činjenici da nam je po ko zna koji put poklonio svoje poverenje kao partnerima u realizaciji projekata, koji u svojoj srži nose ideju o razvoju scene klasične muzike u Srbije i podsticanju edukacije mladih talenata”, kaže Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade Republike Srbije za kreativne industrije i turizam koja predvodi tim Srbija stvara.

Rok za prijavu na konkurs je 7. novembar, a imena pobednika konkursa biće objavljena 12. novembra na sajtu nacionalne platforme https://serbiacreates.rs.

Za prijave, pravila učešća i sve dodatne informacije potrebno je da svi zainteresovani posete sajt https://serbiacreates.rs ili se obratite na email: info@serbiacrates.rs .


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here