Šta inspiriše: Selena Simić (Nemesis, Balkanska Lavina)

0
Fotografisao Jovan Miljković aka John Wolfrik
Reklama

Imali smo tu čast da ugostimo Selenu Simić u okviru kolumne šta inspiriše. Selena je bubnjarka koja kada sedne za bubnjem kao da postaje hobotnica, dve ruke koje funkcionišu kao da ih ima osam; uličnim izrazom devojka kida! Selenu sa Nemesisom možete čuti šesnestog avgusta na alternativnom stejdžu Beer Festa.

 

Omiljeni bendovi?
Spisak je malo duži i veoma je šaren, ali recimo da bi u top 3 ušli Parkway drive, Arch Enemy i Lude Krawe.

Omiljeni albumi?
Dugo vremena mi je omiljeni album bio Khaos Legions, osmi studijski albuma benda Arch Enemy, ali je pre par godina na njegovo mesto došao najomraženiji album mog omiljenog benda. U pitanju je album IRE, Parkway drive-a, koji je često nazivan njihovim najkomercijalnijim albumom, ali izgleda da meni godi ta komercijala. J

Omiljeni filmovi?
Iako se uključim totalni fangirl mode, kada god gledam neki Marvelov superherojski film, recimo da je Matrix trilogija nešto što mi je uvek bilo među favoritima, kao i film Trinaesti sprat koji se bavi sličnom tematikom.

Omiljene knjige i pisci?
Izbegla bih pominjanje teorije, filozofije i ostalih iz kojih se zapravo stiče formalno i neformalno znanje i rekla bih da je to J.K. Rouling i Hari Poter saga. Bilo koji od 7 delova me totalno „restartuje“ sa ponovnim čitanjem.

Omiljeni festivali?
Ovo pitanje je baš teško, jer nekako ne mogu da izdvojim omiljeni festival, već mi to dosta zavisi od promenljivog programa samog festivala. Sada bi to verovatno bio Festival Srpskog Podzemlja, jako kvalitetan domaći festival na kome uvek nastupaju kvalitetni domaći bendovi. A da si mi ovo pitanje postavio u tinejdžerskim danima bez oklevanja bih rekla da je u pitanju Hit 202. Hit 202jke su bili mini, odnosno putujući festivali domaćih bendova koje je organizovala poznata ekipa sa radija 202.

Omiljeno mesto u gradu?
Možda ovo nije pravi odgovor na ovo pitanje, ali u pitanju je ulica Kralja Milana. Ulica kojom često prolazim i koja najbolje oslikava kako se ovaj grad menja i raste. Skoro svaki put kada prođem tuda pešice ili prevozom, vidim nešto novo i nešto drugačije.

Omiljena destinacija za putovanje?
Sad sam već u tom periodu života kada mi je omiljena destinacija bilo koja na kojoj mogu provesti više od 7 dana bez da gledam u telefon/lap top i budem jednostavno dostupna. Ali ako bih baš morala da biram, rekla bih da je Amsterdam grad koji me je najviše oduševio time što je dosta drugačiji od ostalih evropskih gradova u kojima sam bila.

 

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here