Šta Inspiriše: Ivan Černjak

podeli

popularno

Sprema se nova verzija “Prljavog plesa”: Otkriveno ko će igrati glavnu ulogu

Nova verzija filma "Prljavi ples" je u pripremi, a glavna glumica Dženifer Grej će, trideset godina kasnije,...

Gitara Džimija Hendriksa prodata na aukciji za 216.000dolara

LOS ANÐELES - Gitara na kojoj je ranih 60-ih godina svirao Džimi Hendriks, prodata je na aukciji...

ANA STANIĆ OBJAVILA NOVI SINGL “MOJE”

USKORO SLEDI I VIDEO SPOT POP rock dama Ana Stanić, posle veoma zapaženog uspeha sa maksi singlom...

Ivan A. Černjak, basista bendova Saša Novak i Bunker 13 je odvojio par minuta da nam odgovori na nekoliko pitanja. Pročitajte u daljem tekstu šta inspiriše Ivana.

Omiljeni bendovi?

Uf, teško pitanje, mislim da ih imam dosta. Akumuliralo se kroz određene periode odrastanja i traženja sebe. Nabrojaću hronološki nekolicinu koja me definisala u ovo što jesam danas. Od stranih bendova tu u definitivno Adam The Ant, The Clash, Crass, The Buzzcocks, Anti Nowhere League, Dead Kennedys, a od domaćih Paraf, KUD Idijoti, Braća Left, Boye, Džukele. Mogao bih još ko zna koliko bendova nanizati, ali recimo da je ovo neki uži izbor.

Omiljeni albumi?

Jedan od prvih albuma sa kojim sam uplovio u lepote anarho panka je „The Feeding of the 5000“, benda The Crass, a takođe ni manje draži album „Scum“, benda Anti Nowhere League. Od domaćih muzičkih štiva tu su Tišmine „Nestvarne stvari“, kao i album „Braća Left 1“ benda Braća Left i jedan od omiljenijih album „Zubato Sunce“, bend Džukele.

Omiljeni filmovi?

Uvek sam bio više ljubitelj domaće kinematografije. Od dražih filmova tu je slovenački „Outsider“ iz 1997. sa Davorom Janićem i genijalnim Urošem Potočnikom, uvek zamiriše na neka bolja vremena koja izgleda da nikada ponovo neće doći. Insotrana radinost, tu su „Cadillac Records“ i „CBGB“.

Omiljene knjige i pisci?

Definitivno ruska književnost, romani „Mati“ i „Mrtve duše“. Gorki, Gogolj i Dostojevski. Revolucionarno inspirativna dela, realcija srce, pesnica, revolucija. Naravno da poezija se voli, tako da tu nižem sledeće derane, Anton Gustav Matoš, Prever, Vasko Popa, Branko Miljković.

Omiljeni festivali?

Šta sad odgovoriti?! Nemam neki omiljen festival, iz prostog razloga jer je svaki sličnog sadržaja. Svi veći festivali su bazirani na profitabilnosti sadržaja, tako da je uglavnom program u većini slučajeva sličan. Ali da sam se nezaboravno proveo na nekom od festivala, bilo je na „Hills Up“ festivalu na Zlatiboru 2016. godine. Opasno dobar program, brutalna rakija i legendarna ekipa u bekstejdžu.

Omiljeno mesto u gradu?

U letnjem periodu Dunav, kafana kod našeg prijatelja Gluveta na Šodrošu, raj na zemlji. Mada se često provodi vreme u caffe-u “Grafiti”, “Gerila”, “bar Diego, (ex Frida)” i “Pero”.

Omiljena destinacija za putovanje?

Nemam neku određenu, ali bih definitivno voleo posetiti London. No, nikada ne mora značiti da želja neće biti ostvarena.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Direktor Nišvila Ivan Blagojević: Ni kiša neće rasterati publiku

Direktor Nišvila Ivan Blagojević izjavio je da ni kiša narednih dana neće rasterati publiku Nišvila.

PEVAČICA AMIRA MEDUNJANIN NASTUPALA U OHRIDU I BITOLJU

Pevačica sevdalinki i tradicionala Amira Medunjanin višemesečnu koncertnu pauzu, usled pandemije Kovid-19, prekinula je koncertima u fantastičnim prostorima na otvorenom u Ohridu...

Long Play pregled nedelje: Pixies slave jubilej, E-Play stigao do Japana

Na portalu www.longplay.rs prethodnih dana mogli ste, između ostalog, saznati o poslednjem E-Play videu sa albuma "Sloboda", da je kultni Pixies "Bossanova" napunila 30...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!