Srpska rediteljka Milena Grujić režira američki film „Hitwoman“ u Beogradu, medjunarodna ekipa glumaca

Novi projekat kuće "Catalyst Studios" - velika ulaganja u srpsku kinematografiju

0
Reklama


Novi projekat kuće „Catalyst Studios“ – velika ulaganja u srpsku kinematografiju


BEOGRAD, 30 aprila  – Snimanje akcionog filma „Hitwoman“ u režiji mlade umetnice Milene Grujić, i u produkciji američke kuće „Catalyst Studios„, počelo je nedavno u Beogradu, saopštila je ova kompanija. 

Navedena američka producentska kuća je svoj evropski ogranak otvorila prošle godine u prestonici Srbije. 

Mlada srpska rediteljka Milena Grujić izabrana je da režira novi akcioni film „Hitwoman“, ili u prevodu „Plaćenica„, koji je namenjen plasiranju na svetsko tržište i time je prva autorka sa ovih prostora koja samostalno radi američki dugometražni igrani film. 

Prema planu produkcije „Catalyst Studios“, novi projekat je jedan od četiri filma koji ova američka kuća uz podršku domaćeg partnera „Bandur film“, snima u Srbiji u proteklih godinu dana. 

Milen Grujić – rediteljka, photo by Ivan Zupanc„Ovo je savršen projekat za „Catalyst Studios“, s obzirom da smo već napravili važne stvari u Srbiji: snimili smo tri filma, uverili se u talenat i znanje domaćih filmskih autora i saradnika, među kojima je bila i Milena Grujić. Zato smo oduševljeni što ćemo raditi sa njom i što će baš ona režirati ovaj film“, ističu Mark Penel i Pol Kampf ispred „Catalyst“ -a.

Triler „Hitwoman“ je napeti akcioni film o junakinji Blejk koja je plaćeni ubica. 
Blejk otkriva da organizacija za koju radi nema više ispravne namere.
Kada odbije da izvrši zadatak i puca na metu koja joj je dodeljena, i sama postaje meta te firme za koju je nekad radila.  

U glavnim ulogama su internacionalno priznata imena, kao poljska glumica Dominika Valo („Psy 3„, igrala i u srpskom filmu „A. S. (25)“), nemački glumci – Sebastian Hulk („Na zapadu ništa novo“, 2022) i Martin Vutke („Prokletnici“ Kventina Tarantina) i danska glumica Maria Ervolter (serija „1899“, film „Pusher 2“).


Ekipa filma Hitwoman 2
Oduševljenje nije krila srpska rediteljka koja je dobila tu čast i priliku da realizuje veoma zahtevan i kompleksan američki akcioni triler. 

„Volim da pomeram sopstvene granice, da sarađujem sa kreativnim ljudima sa ciljem da pronađen jedinstvene načine da doprinesem projektu“, izjavila je Milena Grujić i dodala da je režija koju radi uz pomoć „Catalyst Studios“ zaista veliki korak napred za nju, ali i za sve kolege na Balkanu.

Ona za sobom ima debitantski dugometražni igrani film “A.S. (25)” iz 2019. godine, prikazan premijerno na Festivalu autorskog filma, kasnije po mnogim domaćim festivalima (Niš, Sopot, Leskovac).  Takodje, Milena Grujić je režirala kratkometražna ostvarenja – “Srpska folk priča”, “Marlon”, “Sve što raste”, “Fajront”, “Hronika Xiana”, ali i TV film “Par i nepar”, i 8 epizoda domaće verzije američke serije “Dinastija” u produkciji kuće “Emotion”.Milena Grujić sa glumcem Sebastianom Hulkom

Čuveni svetski vodja kaskadera Caloyan Vodenicarov

Ekipa filma Hitwoman


Autorsku ekipu, pored rediteljke, gotovo u potpunosti čine srpski filmski profesionalci, među kojima su Ivan Kostić kao direktor fotografije, Nenad Paranosić – scenograf, Mateja Rackov – montažer i Jana Zaharijević – kostimografkinja.

Producent je Dragan Ivanović, ispred kuće „Bandur film„, izvršni producent je Jordančo Petkovski, a direktor filma – Lazar Ivanović.

Kako su otkrili predstavnici u zvaniccnom saopštenju, trenutna investicija “Catalyst Studios” u Srbiji je više od 13 miliona evra za četiri filma koja se snimaju u Srbiji, uz angažovanje više od 800 ljudi, filmskih autora i radnika, kao i profesionalaca iz drugih oblasti poslovanja. 

Svi filmovi će od početka do kraja u potpunosti biti realizovani u Srbiji, zaključno sa montažom i postprodukcijom, a uz učešće svetskih i srpskih glumaca i autora, istakli su iz američke producentske kuće „Catalyst Studios“. 

Ivan Makragić
TANJUG / Music PocketMilena Grujicć na setu
Milena Grujić photo by Ivan Zupanc
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here