Srbija potvrdila učešće na Evroviziji 2023: Otvoren konkurs za autore

0
Reklama

Radio-televizija Srbije potvrđuje učešće na Eurosogu u Velikoj Britaniji dogodine i raspisuje javni konkurs za izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju na najgledanijem svetskom muzičkom takmičenju, saopšteno je iz ove medijske kuće.

Konkurs je otvoren do 15. novembra, a Srbija je na ovaj način postala prva država sa prostora bivše Jugoslavije koja je potvrdila učešće.

RTS će organizovati izborni festival, popularnu Beoviziju.

Od prijava koje stignu na raspisani konkurs, komisija sastavljena od muzičkih urednika RTS-a izabraće kompozicije rukovodeći se isključivo njihovim umjetničkim kvalitetom. Ukoliko nijedna kompozicija ne bude ispunjavala potreban muzički kvalitet, RTS ima pravo samostalno da izabere kompoziciju”, piše u saopštenju.

Ukoliko zbog epidemijskih mera i preporuka koje budu na snazi, po odluci nadležnih organa Republike Srbije, Kriznog štaba, Gradskog štaba za vanredne situacije i slično, ne bude bilo moguće održavanje ovog festivala, RTS će, dodaju iz ove kuće, samostalno izabrati kompoziciju koja će predstavljati Republiku Srbiju i RTS na takmičenju.

Podsetimo, Srbiju je ove godine predstavila Konstrakta i osvojila sjajno peto mesto.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here