Spektakularna Nessun dorma ispraća 2020. godinu / Fotogalerija

0
Reklama

Sa više lokacija u Novom Sadu Opera Srpskog narodnog pozorišta uživo izvela je Pučinijevu ariju Nessun dorma pred desetinama hiljada online gledalaca!

Kvartet trombona na stadionu Karađorđe, deo gudačke sekcije u Pokrajinskoj vladi, ženski deo hora Opera na krovu našeg pozorišta i čitav orkestar i solista Aleksandar Petrović u isto vreme nastupili su sa rayličitih lokacija, gotovo potpuno sinhrono čime smo još jednom pomerili granice izvođačke umetnosti kod nas, a verujem i šire. U ovom trenutku pozorišta u celom svetu stoje, ne čini se kao da postoji nada ka novog godini, i mi smo želeli ovime da otvorimo prozor ka svetlijoj budućnosti“, priča direktor Opere Srpskog anrodnog pozorišta, Aleksandar Stankov.

Nessun dorma inače je jedna od najtežih arija za operskog pevača jer dve od najviših nota u rasponu tenora stoje upravo u njoj. Ne mali zadatak za prvaka Opere Srpskog narodnog pozorišta, Aleksandra Sašu Petrovića.

Arije mogu da se pevaju na više načina, ali ova arija može da se otpeva samo na jedan način, a to je neponovljivo“, priča Petrović.  

Arija Nessun dorma finale je Operske novogodišnje nedelje tokom koje je više desetina hiljada ljudi, putem online platforme i kanala Radio televizije Srbije, kao i platforme RTS planeta gledalo dva koncerta, predstavu u koprodukciji SNP i OPENSa Ko je ubio Dženis Džoplin i operu Travijata.  

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here