Spektakl „Sanremo Giovani World Tour“ 27. septembra na Kalemegdanu: Martina Beltrami, Fiat 131, Nur i Manini uz gosta – Lenu Kovačević

Spoj italijanskih zvezda i domaćih snaga

0
Reklama


Spoj italijanskih zvezda i domaćih snaga

 BEOGRAD, 16. septembra:  Peto izdanje manifestacije „Sanremo Giovani World Tour“ biće održano na Kalemegdanu27. septembra u 19 časova, kada će nastupiti italijanski umetnici: Martina Beltrami, Fiat 131, Nur i Manini na turneji u trajanju od sedam dana.


Osim njih, učestvovaće i dve posebne gošće: glumica Jelena Gavrilović i džez pop pevačica Lena Kovačević.

U slučaju lošeg vremena, koncert će biti održan u Domu omladine Beograda, a ulaz je slobodan.


Koncert organizuje Ministarstvo spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije i ove godine dovodi takmičare festivala „Sanremo Giovani 2022“ pred publiku nekih od najvećih gradova Balkana.

Koncert u Beogradu već drugu godinu zaredom organizuju Italijanski institut za kulturu u Beogradu i Centar beogradskih festivala (CEBEF), u saradnji sa Ambasadom Italije u Beogradu.Između prošlosti i sadašnjosti, pesme za sva vremena i novi hitovi preklapaće se zahvaljujući nastupima pevača koji će na sceni izvesti svoje autorske numere, kao i nove verzije velikih klasika italijanske muzike, u saradnji sa umetničkim direktorom turneje Mauriciom Filardom.

Reč je o turneji koja promoviše tradiciju italijanske pesme i na najbolji način predstavlja mlade talente italijanske pop muzičke scene, preko mreže diplomatsko-konzularnih predstavništava i Italijanskih instituta za kulturu.

 MARTINA BELTRAMI

Muzička umetnica Martina Beltrami, kantautorka rođena u Rivoliju, učestvovala je 2020. godine u poznatom televizijskom talent-šou programu „Amici di Maria De Filippi“. Sa svojim prvim singlom „Luci accese“ osvojila je prvo mesto liste singlova platforme iTunes i ulazi na plej-liste „New Music FridayItalia“ i „Viral 50 Italia“ platforme Spotify.

Diskografska kuća „Artist First/Fiero Dischi“ je 25. marta ove godine objavila izdanje „Cara Me”, debi album ove kantautorke iz Torina.

Podsetimo, pevačica je 2022. godine prvi put učestvovala na manifestaciji „Sanremo Giovani World Tour“, tokom koje je nastupala u Madridu, Briselu, Beogradu (na Kalemegdanu) i Tirani.SANREMO Martina BeltramiFiat 131
, pseudonim Alfreda Bruna, jeste umetničko ime inspirisano automobilom njegovog dede Alfreda, koji je bio svedok i mesto prvih i bezbrojnih avantura uz nezaboravne numere Luča Dale.

Nakon mnogih koncerata, između žanrova indi i R’n’B, prošlog leta Fiat 131 osvojio je prvo mesto na „Deejay On Stage“, takmičenju Radio Deejay-a.

U oktobru je objavila „Per sentirsi meno soli”, obradu čuvene „Notte prima degli esami” u saradnji sa grupom „Piazzabologna“ i karakterističnim vokalom Antonelom Venditijem i ulazi u sve plej-liste na platformi Spotify. Kasnije je Fiat 131 bio deo festivala „Sanremo Giovani“ sa numerom „Pupille“ i po drugi put zaredom ušao u Top 20 na AirPlay listi najemitovanijih italijanskih pesama na radio-stanicama.


SANREMO 2023 Fiat 131


Pevačica Nur Ameli Moki, koja nastupa pod imenom Nur, jeste umetnica od samo 18 godina koja uči pevanje i klavir, a već nekoliko godina posvećena je i pisanju svojih pesama.

Ova umetnica koja živi u Urbinu, ćerka je oca Italijana i majke Kirgistanke, te odrasta u dva različita sveta i kulture, kao zanimljiv spoj gde joj je muzika jedina konstanta.

Tokom 2021. godine bila je jedna od protagonistkinja Rai serijala „Tu non sai chi sono io“ na državnoj televiziji Rai. U martu iste godine objavila je singl „Respiro“,  a u maju numeru „A quando“. Trenutno radi na snimanju svog prvog studijskog albuma.


Pobedila je na takmičenju „Area Sanremo“ sa pesmom „Tua Amelie“ i učestvovala u finalu „Sanremo Giovani 2022“, emitovanom 16. decembra 2022.  na kanalu Rai Uno.Nur Ameli Moki


Manini, pseudonim Alesija Mininija, oduvek je gajio ljubav prema gitari, klaviru i bubnjevima, tako da je u karijeri postao autor i producent.

Njegov singl „Senza” odmah je ušao na glavne editorijal plej-liste platforme Spotify, kao i u „Top 100“ platforme EarOne. Kasnije je pustio singlove „Vestito rosso” i „Vaniglia”, uz podršku nacionalnih mreža – Radio Italia, Radio Zeta, Radio 1, Radio 2 i Radio 105 Indie.

U decembru 2021. Manini je potpisao ugovor sa diskografsku kuću „Sony Music Italy“ i objavio singl „Bari NY“ (mnoge nacionalne mreže su ga emitovale),numere „Irene“ i „Caffè”, objavljene u februaru i julu 2022. godine.

U decembru 2022. Manini se takmičio u finalu „Sanremo Giovani“ sa kompozicijom „Mille Porte”, a tokom ove 2023. priprema se za svoj novi muzički projekat, koji je najavljen u aprilu singlom „Dicono“.


SANREMO 23 Maninni


UMETNIČKA DIREKCIJA

Mauricio Filardo, umetnički direktor internacionalne turneje „Sanremo Giovani World Tour“ od 2019. godine, bio je muzički direktor festivala „Sanremo Giovani 2018“. i muzički direktor šou programa festivala „Sanremo 2019“. Takođe je i muzički direktor „Pesme za Evroviziju 2022“, a bavi se i produkcijom, pisanjem aranžmana i komponovanjem primenjene muzike za film i televiziju.


POSEBNI GOSTI U BEOGRADU


Jelena Gavrilović
je srpska glumica sa karijerom na televiziji, filmu, u pozorištu. Tumači jednu od važnih uloga u drugoj sezoni popularne američke SF serije „Predstraža“ („The Outpost“), snimanu u Srbiji, a emoituje se na američkom kablovskom kanalu „Sci-Fi“.

Gavrilović takodje igra jednu od glavnih ženskih uloga u novom britanskom filmu „Gassed Up“ u produkciji platforme „Amazon Prime Video“ koji će biti prikazan na predstojećem Londonskom filmskom festivalu.

Takodje, ona je glumila uz meksičko-američku zvezdu Selmu Hajek u američkom trileru „Everly“, sniman u Beogradu, igrala je u RAI Fiction filmu „L’angelo di Sarajevo“.

Poznata je i po sinhronizacijama crtanih filmova, od kojih je najpopularnija njena uloga u Diznijevom filmu „Zaleđeno kraljevstvo“ („Frozen“) – Jelena je dala glas za srpsku verziju Elze, a  Dizni studio je uvrstio među 25 najboljih glasova za tu ulogu.

Osim navedenih, Jelena Gavrilović je junakinja pretežno telenovela – domaćih sapunica prema licencama stranih serijala – „Istine i laži“, „Od jutra do sutra“, i jedne domaće sapunske opere – „Crveni mesec“.  Gostovala je i u serijama – „Nemanjići“, „Ubice mog oca“, „Radio Mileva“, „Branilac“, „Komšije“, „Vreme zla“, „Dođi juče“.


SANREMO 1 Jelena Gavrilović, photo Danilo PavlovićLENA KOVAČEVIĆ

Pevačica i kompozitorka Lena Kovačević diplomirala je na prestižnom Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu (Holandija) i smatra se jednim od najvažnijih muzičara nove generacije.  Započela je svoju karijeru 2004. godine, turnejom sa Kraljevskim holandskim orkestrom.

Nastupala je u brojnim koncertnim dvoranama i jedini je umetnik iz regiona koji je gostovao na BRIT Awards, dodeli britanskih muzičkih nagrada, u Londonu u O2 Areni.

Džez pop autorka Lena Kovačević je deo međunarodne muzičke agencije i produkcijske kuće „Pasion Turca“, koja sarađuje sa mnogim značajnim umetnicima širom sveta kao što su: Lara Fabijan, Mariza, LP, Dulse Ponteš, Lus Kasal, Rendi Kroford, Nil Rodžers, Ornela Vanoni, Pink Martini.

Lena je bila gost na koncertu Lare Fabijan u Štark Areni u oktobru 2022.SANREMO 2 Lena Kovačević, foto Irina DuplevskajaĆerka našeg najvećeg dramskog pisca i scenariste Dušana Kovačevića objavila je do sada četiri tiražna studijska albuma – „Dobar dan za pevanje“ (2009), „San“ (2013), „Džezeri“ (2015) i najnoviji „Cafe“ (2023) – za domaće tržište i region.

Objavila je i nekoliko singlova za inostrano tržište, među kojima se izdvaja hit „Cafe“. Tumačila je i ulogu pevačice za film „Nije loše biti čovek“ (2021) Dušana Kovačevića, za koji je muziku napisao Momčilo Bajagić Bajaga sa kolegom iz benda „Bajaga i instruktori“ – Sašom Loknerom Lokijem. Bio je zapažen duet „Lepe laži“ Lene Kovačević i glumca Gordana Kičića.

Lena je takodje nastupala sa Bajagom takodje u filmu svoga oca – „Profesionalac“ (2003), gde se izdvojila pesma „Pada vlada“.

Pevačica je nastupala širom naše zemlje u najznačajnijim mestima, klubovima, salama, a u Beogradu na zaista mnogo mesta – Sava centar (na bivšem jazz festivalu „Summer time“), Zvezdara teatar, Buddha Bar, Hotel Hayatt, Botanička bašta „Jevremovac“ (Wine Garden), Letnja bašta SKC i Trg republike (u okviru Beogradskog letnjeg festivala BELEF), na Platou kod Hrama Svetog Save, na Trgu Nikole Pašića ispred Mts Dvorane, uoči dočeka Nove godine.

Ivan Makragić


Lena-Kovačević-foto-Irina-Duplevskaja-


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here