Slovenački indie post-punk bend LELEE na prvoj turneji po Balkanu !

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Slovenački razigrani indie/post-punk bend Lelee ovih dana kreće na svoju prvu regijsku turneju, na kojoj će u Mariboru (StopTrik Festival), Zagrebu, Skopju (30 godini radia Kanal 103), Beogradu i Rijeki (Impulse Festival) predstaviti svoj nedavno izdani debitanski album ‘Čuka bije pumpa’ (Moonlee Records, Ill in the Head Records).

Lelee su savršen primer multikulturnog povezivanja među balkanskim glasbenicima od Vardara do Triglava, jer ga sastavljaju beograđanka Jelena Rusjan, makedonac Damjan Manevski i slovenca Jan Kmet i Blaž Gracar, koji su našli svoje mesto pod suncem u Ljubljani. Imajuči to u vidu ne iznenađuje, da će ih prva turneja po regiji odvesti sve do Skopja i nazad, kao i da su svoj prvi album izdali za izdavaća Moonlee Records, koji okuplja eklektične gitarske bendove iz čitave regije.

Muziku Lelee obeležavaju udarna žensko-moška višeglasja (na makedonskom in srpskom jeziku) u tradiciji bendova poput Yo La Tengo, koja ostanu dugo usidrana u vašim glavama. Trio inspiraciju crpi u pionirskom neispeglanom zvuku indie rock dinozavrova à la Dinosaur Jr. i The Pixies, novodobnim indie punk ambasadorima poput Sweeping Promises i Uranium Club, lakoživom jangle popu sa obe američke obala, a u smislu regionalne autentičnosti i u jugoslovenskom novom valu.

Kod Lelee se susrečemo sa nekakvim imaginarnim jadranskim indie-rockom, koji je emotivan, iskren i neposredan, te unatoč alternativnom karakteru ipak dovoljno pitak i za više mainstreamovske radijske frekvencije i širu publiku. U svakom slučaju novi vruči bend na sceni, koji je najbolje proveriti u živo. Vidimo se.

Koncertni datumi turneje:


29.09.2021 @ Maribor, Vetrinjski dvor – StopTrik Festival (FB event)
30.09.2021 @ Zagreb, KSET (FB event)
01.10.2021 @ Skopje, MKC – 30 godini Kanal 103 (FB event)
02.10.2021 @ Beograd, Kvaka 22 (FB event)
09.10.2021 @ Rijeka, Beertija – Impulse Festival (FB event)
22.10.2021 @ Nova Gorica, Mostovna (FB event)

Lelee – Čuka bije pumpa
 download: https://moonleerecords.bandcamp.com/album/uka-bije-pumpa
 stream: https://orcd.co/cuka

Lelee linkovi:
Bandcamp: https://lelee.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/leleeband
Instagram: https://www.instagram.com/leleeband/

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Zdenka Kovačiček i Matija Cvek osvojiće vas zajedničkim singlom “Tvoje usne”

Novi singl “Tvoje usne” kolaboracija je s genijalnim Matijom Cvekom kao gostom na Zdenkinom hvaljenom albumu “Konstatacija jedne mačke” koji je tokom ove godine uz CD...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket