Slobodan Trkulja i Balkanopolis pred milijardu gledalaca u Kini

Spektakl muzički programi: “Karneval puta svile” i “Prolećni festival Gala 2021”

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

JOŠ JEDNA DIZNI PIXAR ANIMACIJA NA VELIKOM PLATNU – “LUKA” POČETKOM LETA U BIOSKOPIMA

Početkom ovog leta domaći bioskopski repertoar biće obogaćen sa najnovijom DIZNI PIXAR animacijom "LUKA" (Luca) čiji su prvi trejler i poster zvanično objavljeni od strane...

Pozorišne premijere u martu (Vol. 2): cela Srbija van Beograda

Zanimljivi projekti kao pravi poduhvati u doba pandemije bez vidljivog kraja Mnoga pozorišta po Srbiji, kao i u...

POSLEDNJI UDAR NA POSLOVANJE – ZAŠTO POZORIŠTA, A NE I BIOSKOPI?

Beograd, 28. 02. 2021 – Odlukom Kriznog štaba, bioskopi nisu izuzeti od skraćenja radnog vremena poslednjeg vikenda u februaru. Donete mere...

Muzičar i kreativni ambasador nacionalne platforme “Srbija stvara” Slobodan Trkulja i njegov sastav “Balkanopolis” učestvovali su u najvećem multinacionalnom televizijskom programu “Karneval puta svile” i “Prolećni festival Gala 2021” u Kini, javili su iz te platforme u Beogradu. 


  Spektakl šou program je pratilo više od milijardu gledalaca, što ga čini najgledanijim TV formatom na svetu. 


  Prolećni festival najvažniji je tradionalni festival u kineskoj kulturi kojim se obeležava prvi dan proleća i Male Nove godine prema kineskom lunearnom kalendaru.  


  Tom prilikom, 3. i 4. februara, u organizaciji Odeljenja za međunarodnu saradnju Nacionalnog radija, Televizijske uprave (NRTA) i Shaanki Media Convergence,  emitovan je maratonski multinacioni medijski program Karneval puta svile i Prolećni festival Gala 2021 u mestu Shaanaki u severnoj provinciji Kine, u kojem je pored mnogobrojnih umetnika iѕ celog sveta učestvovao i “Balkanopolis”.  


Program je ambiciozno emitovan čak 27 sati bez prestanka, u 36 zemalja širom sveta, na 5 kontinenata, a emitovalo ga je više od 600 televizijskih stanica, internet portala i društvenih mreža.  Na taj način, ovaj TV program je deset puta gledaniji od prenosa američkog “Super bowl” turnira. 


 Jako nam nedostaju koncerti, ljudi i muzika koju im uživo stvaramo”, kaže Slobodan Trkulja.
 Proteklih godinu dana smo stali sa nastupima i turnejama i imali ograničen kontakt sa bližnjima, porodicom i prijateljima, sa celim svetom.
  Za muzičare je to posebna vrsta iskušenja, a neki od nas su izgubili i drage prijatelje.
 I onda se desi ovako nešto. Tih 4 minuta i 56 sekundi, koliko je trajao snimak našeg nastupa pred neverovatnih milijardu gledalaca u Kini, delovali su kao da smo osvojili zlato za Srbiju na Olimpijskim igrama
, nadahnuto je zaključio Trkulja. 


  Poznati umetnik multi-instrumentalista sa svojim sastavom “Balkanopolis” na moderan način izvodi muziku inspirisanu tradicijom Srbije, koju na Zapadu tretiraju kao novi pravac u muzici “Moderna tradicija Balkana”, dok posebnu popularnost ima u Kini.
  Zbog izuzetne međunarodne karijere i uspeha, Trkulja je i kreativni ambasador nacionalne platforme “Srbija stvara”.  


   “Vodeći se ubeđenjem da sve počinje kreativnom idejom i talentovanim pojedincem, platforma “Srbija stvara” kreira nacionalni brend moderne Srbije, istakla je Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade Republike Srbije za kreativne industrije i turizam, koja predvodi tim platforme Srbija stvara. 


  “Taj brend Srbije se oslanja na međunarodno preoznatljive talentovane i izuzetne pojedince, koji inspirišu svojim inovacijama, idejama, kreativnosti, baš kao što to čini Slobodan Trkulja. Upravo takva dostignuća najbolji su izvozni proizvod kojim se Srbija predstavlja na međunarodnoj sceni.
 Podržavajući njihov rad na najbolji mogući način, promovišemo Srbiju kao modernu zemlju talentovanih i kreativnih ljudi
”,
zaključuje Ilić.  


   Nacionalna platforma “Srbija stvara” je krovno, međuresorno telo zaduženo za međunarodnu promociju Srbije kroz izvozni potencijal iz oblasti kreativnih industrija, inovacija i ekonomije zasnovane na znanju.  

FotoPromo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Premijere filmova “Pretty Strong” i “Wongar” u Domu omladine

Dom omladine Beograda, osim tradicionalnog 67. Martovskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, za ljubitelje sedme umetnosti predstavlja dva dokumentarna ostvarenja koja...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

musicpocket