ŠLF 2023 — i (t)rep, i pop, i rok

0
ŠLF 2023 Stars
Zvezde Šabačkog letnjeg festivala 2023
Reklama

Nakon četiri godine pauze, u epicentar kulturnih manifestacija u Šapcu vraća se omladinski muzički festival „Šabački letnji festival“, koji će između 22. i 24. juna okupiti najveće zvezde trep, pop i rok muzike u ovom trenutku.

Između 2003. i 2019. godine bilo je održano 17 izdanja ovog svojevrsnog brenda Grada Šapca u 21. veku. Tokom prethodne tri godine festival nije bio održan zbog tada pogoršavajuće epidemijske krize u zemlji. Na povratku festivala počelo je da se radi još početkom ove godine, kada je u intervjuu za „Glas Podrinja“ tu mogućnost najavio direktor Turističke organizacije Grada Šapca Dušan Simić. Naravno, obećanje je ispunjeno, pa će između 22. i 24. juna na prostoru drevne šabačke tvrđave ljubitelji urbanih muzičkih žanrova ponovo dobiti svoj kutak.

Ranijih godina festival je u potpunosti bio posvećen pripadnicima alternativnih muzičkih žanrova. Ove godine, festival je donekle zadržao tu notu, ali je koncepcijski proširen i na pop, rep i sve više popularnu trep muziku. Svaka od tri večeri između 22. i 24. juna biće posvećena nekom od tih žanrova, a jednako će biti zastupljene i lokalne snage i jaka imena na polju navedenih stilova popularne muzike na prostoru Balkana.

Tako će prvo veče, 22. juna, biti posvećeno ljubiteljima trep i rep muzike. Program će u 20 časova otvoriti lokalni crossover sastav „Sick Soul“, a potom će u 21 sat scenu preuzeti (t)reperi Fox, Surreal i Grca; program će biti završen nastupima popularnog rep kvarteta „Crni Cerak“ (22.30—23.30) i DJ Soleta (od 23.30).

Drugo veče, 23. juna, biće namenjeno onome što je bilo odlika ranijih „Šabačkih letnjih festivala“, a to je rok muzika. Veče će u 19.30 otvoriti lokalni sastav „Supermens“, scenu će u 20.15 preuzeti još jedan lokalni sastav „Predigra“, da bi u 21.15 svoj jednočasovni nastup održao Dejan Cukić sa svojim „Spori ritam bendom“. Pre Mileta Kekina će u 22.15 ponovo nastupiti jedna lokalna šabačka muzička snaga — folk metal bend „Midgard“, da bi Kekin, bivši lider „Hladnog piva“, scenu preuzeo u 23 sata; program će u 1 sat iza ponoći svojim setom zatvoriti DJ Mario.

Poslednje veče, 24. juna, biće namenjeno ljubiteljima pop muzike. DJ Amadeussen će svojim setom otvoriti treće veče u 20 časova i zatvoriti ga sa početkom od 15 minuta iza ponoći. Pre zvezde treće večeri, Tonija Cetinskog, svoj nastup imaće „Taboo Band“ između 20.45 i 22.15, da bi lavinu emocija na šabačku publiku Toni Cetinski preneo između 22.15 i 15 minuta iza ponoći. Kad Cetinski završi sa svojim nastupom, svoj zajednički nastup imaće niški klupski sastav „Undo“ i spomenuti DJ Amadeussen.

Ulaznice su puštene u prodaju 26. aprila. Svi Šapčani mogu svoje pojedinačne ulaznice (po cenama od 700 dinara za bilo koji od tri dana ili 1400 za sve dane) mogu da kupe u prostorijama TO Šabac i u restoranu „Nana“, dok se onlajn putem mogu kupiti putem sajta DD Tickets.

ŠLF 2023 — Program
Foto: FB stranica „Glasa Podrinja“
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here