Šlagvort“ za najluđu noć

0
Reklama

Bez legendarnih filmovima kao što su Nacionalna klasa, Mi nismo anđeli, Džejms Bond, Kosa i drugih, domaća i svetska kinematografija ne bi sigurno bila to što jeste, a sva ta ostvarenja ne bi bila tako uspešna bez muzike, koja je u većini slučajeva postala evergreen.

A šta povezuje čuvene filmske naslove i njihove saundtrekove i glumce Pozorišta mladih?

Nije u pitanju nova predstava, ali jeste u pitanju novi bend Šlagvort sastavljen upravo od glumaca iz prvog lutkarskog pozorišta u Srbiji, a koji će vam napraviti pravi šlagvort za 2023. godinu, u petak, 30. decembra, u pozorišnom klubu Trema od 22 sata.

„Onošto nas izdvaja kao bend je što smo većinom glumci, koji rade zajedno, druže se i vole filmsku muziku. Svisviramo ili pevamo, pa smo odlučili da spojimo lepo i korisno i oformimo bend, koji će imati veze sa našim poslom a to je gluma, pozorište i film.Tako da smo se odlučili za filmsku muziku“, objašnjava Aleksa Ilić, glumac Pozorišta mladih i član benda Šlagvort.

Muzika iz filmova i serija nije samo zabava – saundtrekovi su ono o čemu se priča, a neretko su pojedini hitovi poznatiji od samih filmova za koji su snimljeni. Da li bi recimo filmovi Kventina Tarantina bili toliko upečatljivi da nemaju odličnu muzičku podlogu – teško, tvrde glumci.

„Spoj filma i muzike me je privukao bendu. Kao glumac interpretiram pesme na glumački način, kao kad pristupam ulogama. Ne znam za mnogo bendova filmske muzike, a ovakav bend ima potencijal i privlačan publici, jer je žanrovski raznovrstan“, objašnjava Danilo Milovanović, glumac Pozorišta mladih i član benda Šlagvort.

Ulaznice se mogu pronaći u Gigstix prodajnoj mreži, kao i na njihovom sajtu gigstix.com.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here