ŠIZA eksplozivnim novim singlom „Skromnost nikad nije bila fer” najavljuje izlazak debi albuma

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Zagreb, 3. marta 2021. – Sveže ime u regionu, Šiza, eksplozivnim novim singlom „Skromnost nikad nije bila fer” najavljuje skorašnji izlazak debi albuma. Minimalističkim pristupom ritam sekcije i vokala stvaraju žestoki zvuk, povremeno naginjući prljavom garažnom rocku.

Dvojac iz Šize krajem prošle godine gromoglasno je pokucao na vrata, a danas, znakovitog datuma 3.3., ih razvaljuje trećim singlom „Skromnost nikad nije bila fer” i uzbuđeno najavljuje album prvijenac. Kratka, ali odrešita poruka skriva se u eksplozivnoj noise numeri eksplozivnog ritma i masnih bas dionica.

„Skromnost je naša prva pesma koju smo napravili. Volimo ju kao prvorođenče. Ona je kriva za sve; poručila nam je da nas dvojica dobro šljakamo i nabrijala nas je na Šizu. Baš zbog toga smo odlučili da stih iz nje nosi naziv našeg prvenca ‘Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem’ koji ćemo poroditi uskoro. A je li skromnost mana ili vrlina, ne znamo. Želimo verovati da je vrlina, no smatramo da kad te zbog toga iskorišćavaju, treba koristiti srednji prst.” – objašnjavaju iz Šize.

Leonard Klaić i Mark Mrakovčić singlu su dali svoj producentski pečat, a Dinko Šimac (Beyond Pines Films) ponovno je zaslužan za upečatljivu vizualnu priču u maniri teatra o međuljudskim odnosima i korupciji. U videospotu glume Mihael Kramarić, Antonio Manjic, Maja Loborec i Marko Kuhar. Muziku potpisuju Marko Kuhar i Bruno Antolić, dok je Bruno Antolić autor teksta.

Šiza nas je prethodno uvela u svoj eklektičan stil singlovima „Prsa će kosti čuvati”„Hvala, zavijam ipak sam”. Treći singl dolazi u službi najave prvog izdanja, a Marko Kuhar i Bruno Antolić otkrivaju da će se album zvati „Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem” prema delu teksta novog singla te da će biti objavljen 19. marta ove godine.

Singl „Skromnost nikad nije bila fer“ dostupan je putem YouTube kanala benda te na svim streaming servisima:
YouTube: http://bit.ly/skromnost_yt
Dezzer: http://bit.ly/skromnost_dz
Spotify: http://bit.ly/skromnost_sp
iTunes: http://bit.ly/skromnost_it
Tidal: http://bit.ly/skromnost_td

Šiza je izvođač Dostave Zvuka.
facebook.com/band.siza
instagram.com/siza_band
sizzza.bandcamp.com

dostavazvuka.hr/
facebook.com/dostavazvuka/

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Muzikom se moguće zaraziti jednako kao i virusom

Da je moguće zaraziti nekoga muzikom, odavno smo pretpostavljali, a sad je ova tvrdnja dobila svoje mesto. Dora Rosati,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket