Singl i spot “Sanjam te” Nikole Čuturila Čuture kao najava za novi album

Ideje za zbirku pesama “Priče iz depoa” dugo je muzičar nosio u sebi

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularnoIdeje za zbirku pesama “Priče iz depoa” dugo je muzičar nosio u sebi


Poslednjeg dana aprila objavljen je novi singl i spot “Sanjam te” poznatog beogradskog rok muzičara Nikole Čuturila Čuture, u izdanju diskografske kuće “Lampshade Media”, koja će i objaviti njegov novi album “Priče iz Depoa” na jesen.

Posle pauze od skoro devet godina, nakon poslednjeg Čuturinog studijskog albuma “Tu i sad” (2012), prvi, najavni singl sa albuma je spomenuta rok balada koja vodi publiku u snove, iako smo i dalje u veoma kobnom dobu pandemije.

  
Kompletan autor albuma – gitarista, pevač, tekstopisac i kompozitor Nikola Čuturilo je između dva studijska albuma objavio i materijal “Sa radošću za Kolibri, veliku i malu decu” (PGP RTS) krajem 2018. godine, sa grupom izvođača, a takođe je u međuvremenu pisao pesme za svoje kolege, kao što je Dejan Cukić za njegov poslednji album “Ulica bez brojeva” (2019).

  Video spot u režiji Dragana Jeriminova prati scenario ljubavnog para u raskidu, ali sama lirika je daleko objektivnija od viđenog na ekranu.
 

“Ovo je priča o neizgovorenim rečima. Svako svoje zna i mogao bi da napiše, ako ne roman, onda sigurno pesmu o njima”, objašnjava muzičar svoje novo muzičko delo.

  “Svi smo u nekom trenutku zatajili. Ti ožiljci nemaju rok trajanja, već bole i vraćaju se u talasima. Sve što možemo je da naučimo da živimo sa njima, a rane su svedočanstvo da smo voleli i da smo još uvek živi”, istakao je kantautor, solo umetnik, a nekada beše važan član bendova “Riblja čorba” i “Električni orgazam”.

   Izlazak albuma “Priče iz Depoa” očekuje se u septembru, a ta nova zbirka pesama sa najnovijim singlom “Sanjam te” predstavlja i deli intimnu, i iskrenu projekciju sopstvenog  razmišljanja i umetničke radoznalosti autora.

Uvodni, zarazni, minimalistički gitarski rif, bogati muzički aranžman koji je zapravo pretočeno bogato muzičko iskustvo ili virtuozni gitarski solo u poslednjoj trećini pesme,  podseća publiku na autorsko i muzičko umeće Nikole Čuturila.Ideju za “Priče iz Depoa” nosio sam dugo u sebi, neke pesme su već postojale, druge sam imao u fragmentima, a par njih napisao sam u toku samog karantina”, otkriva Čutura proces nastanka albuma.

  “Moj bend je kliznuo u svaku od numera dajući joj baš ono što sam čuo i želeo od samog početka. To je na kraju rezultiralo konceptom dobro snimljenog živog benda na zadatku, sirovo, bez nepotrebne kozmetike”, približio je kompozitor svoj predstojeći CD.

Kako je naglasio, muzički producent Vladimir Negovanović je neko ko odlično poznaje njegov muzički senzibilitet.

  “Kao da smo u režiji i gluvoj sobi imali tu nevidljivu estetsku skicu koju smo svi prepoznali i onda se samo prepustili toj čarobnoj avanturi putovanja ka njoj”, zaključio je kompletan autor singla i albuma.

Glumica Vaja Dujović je akterka u spotu “Sanjam te”, a publika je poznaje iz zapažene špijunske TV serije “Državni službenik” (dve sezone), ali i iz drugih projekata malog i velikog ekrana – “Branio sam mladu Bosnu”, “Vojna akademija” i trenutno serija – “Jedini izlaz“.

Dragan Jeriminov je autor spota kao reditelj, montažer, snimatelj i radio je kolor korekciju.  

Nikola Čuturilo je u poslednjem periodu bio autor primenjene muzike za raznovrsne igrane programe, kao što su TV serije za decu “Štimofonija” i “Nebojša Čelik”, ali i kompozitor špice za veoma hvaljenu seriju “Dug moru”, čija će druga sezona uskoro biti pred gledaocima.

Kako navode iz izdavačke kuće Lampshade Media, Čuturilo je umetnik koji je uvek uspevao da izbegne zamke puke eksploatacije i čvrsto ostane u svetu doslednog stvaranja.

  Učinio je to na način iskusnog i izvanrednog talentovanog kantautora, potpuno sposobnog da duboko u sebi manifestuje upravo ono što oseća, želi i čuje.

Izvanredan pevač i gitarista uvek ima i koncerte na visokom nivou, što se uverila publika poslednjih godina na njegovim solo koncertima nekoliko puta u prestonici – Dom omladine Beograda, Letnja scena Doma kulture Studentski grad, Kulturni centar Rakovica, ili na festivalima Beer fest na Ušću, kao i humanitarnim koncertima “Za Koju!”, na scenama Subbeerni centar i Elektropionir (pomoć za Dušana Kojića Koju, koji se leči od moždanog udara u Londonu).

Samo da prođe ova brutalna pandemija da možemo ponovo uživati u koncertima Čuture i njegovih mnogih rock kolega naše zemlje.

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Rok klub Fest ima ozbiljno novo pojačanje u julu: Divlje jagode, Kolja, Dža ili Bu

Sezona koncerata se ubrzano zakuhtava Tokom pandemije dok je još bilo dozvole za održavanje koncerata sa svim poratećim merama,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket