Sin Boba Marlija zatvara ovogodišnji “Nišvil

NAJAVA
Kontakt Konferencija
D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Akustično veče sa LENOM KOVAČEVIĆ sinoć u Narodnom muzeju (25.02.2020.)

DŽEZ DAMA I DIVA PROSLAVILA ROĐENDAN SA VERNOM PUBLIKOM Prijatno muzičko veče održano je...

Svetski poznati bend objavio oproštajnu poruku za svoje evropske obožavaoce

Bend je takođe otkrio i neke informacije o tome šta će raditi u budućnosti

Pevačica Avril Lavinj dolazi u Evropu

Avril Lavigne upravo je objavila na svojim društvenim mrežama kako će održati niz koncerata u Evropu.

Na zatvaranju ovogodišnjeg niškog džez festivala, 16. avgusta, nastupiće Džulijan Marli, koji je, kako kažu u Nišvilu, jedan od planetarno najpoznatijih i najpopularnijih predstavnika rege muzike i jedan od sinova legendarnog muzičara Boba Marlija.

Nakon što je prošle godine bio najavljen nastup unuka Boba Marlija – Džozefa “Džo Mersa”, a on taj nastup otkazao, ove godine Nišvil najavljuje gostovanje drugog člana te porodice.

Kao jedan od sinova i naslednika rodonačelnika rege muzike Džulijan je od ranog detinjstva krenuo stopama svog oca i kroz rastafarijansku muziku i filozofiju već više od 30 godina uspešno prezentira već dobro poznatu i priznatu sublimaciju života i duhovnosti – navode iz Nišvila.

Zajedno sa svojom braćom Zigijem i Stivenom Marlijem uključio se u producentsku kompaniju Ghetto Youth International 1989, a svoj prvi solo album “Lion in the Morning” izdao je 1996. godine. Njegov drugi album “A Time and Place” izlazi 2003. godine, a 2008. je jamajkanska vlada pozvala Džulijana i njegov Uprising Band da predstavljaju Jamajku i nastupe na Olimpijadi u Kini.

Njegov treći album „Awake” nominovan je za prestižnu Gremi nagradu u kategoriji najboljeg rege albuma, a za ovu nagradu nominaciju je dobio i četvrti album “As I Am”, koji je izdat januara 2019.

Izvor: Nišvil

Fotografije: Luke Rogers Vanboom Productions / Joey Clay Studio / Julian Marley press promo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

PROMOCIJA ALBUMA “NAMA OSTAJE SAMO PUNK” GRUPE “NBG” SINOĆ (27.02.2020.) U BEOGRADU I RAZGOVOR SA MUZIČAREM: ALEKSANDAR KARAPANDŽIĆ

MALIŠA NAS JE SVE OKUPIO DA SVIRAMO PONOVO Beogradski punk-rock bend NBG sinoć je imao promociju svog novog albuma “Nama ostaje samo punk“, u...

IVAN IVAČKOVIĆ: NE BIRAMO MI ROCK’N’ROLL, ON BIRA NAS

Gde je rok novinarstvo danas, postoji li pravi muzički PR, o bendu „The Spanks“, o novoj knjizi i kontraverznom Džoniju Štuliću, Madonni,...

Makedonska grupa Bernays Propaganda objavila singl ‘Zloben funk’ sa albuma ”Vtora mladost, treta svetska vojna”

Prošlogodišnji album,”Vtora mladost, treta svetska vojna”, makedonske grupe Bernays Propaganda, ujedno i jedan o najboljih u karijeri NOMINOVAN je za IMPALA-u, evropsku nezavisnu diskografsku nagradu.

Novo u Shop-u